Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки обласній програмі ОСББ облаштувало індивідуальний тепловий пункт

Завдяки обласній програмі ОСББ облаштувало індивідуальний тепловий пункт

Про це повідомляють у Департаменті житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА.

Продовжує діяти Програма стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних технологій на 2016-2020 роки.

«Першу в поточному році компенсацію з обласного бюджету в розмірі 42,8 тис.грн здійснено за «теплим» кредитом, виданим ПАТ АБ «Укргазбанк» ОСББ «Рекорд-15». За рахунок кредиту в розмірі 235,0 тис. грн у багатоквартирному будинку за адресою: м. Харків, пр. Тракторобудівників, 150, облаштовано індивідуальний тепловий пункт», - повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.

Він зауважив, що, окрім компенсації з обласного бюджету в розмірі 20% від суми кредиту, ОСББ «Рекорд-15» отримує компенсацію з державного бюджету в сумі 112,8 тис. грн (47,9%) та з міського бюджету м. Харкова - 42,8 тис. грн (20%).

«Загальний розмір компенсаційних виплат складе майже 90% від суми кредиту, що був залучений ОСББ на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів», - повідомив Сергій Магдисюк.

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, встановлення індивідуального теплового пункту дозволить мешканцям зазначеного будинку сплачувати лише за фактично спожиту теплову енергію та значно заощадити на оплаті послуг теплопостачання у наступному опалювальному сезоні.

Нагадаємо, у поточному році на реалізацію вказаної обласної програми виділено з обласного бюджету 600 тис. грн. У разі відповідного попиту з боку ОСББ та ЖБК, ця сума може бути збільшена вдвічі.