Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Володимир Гройсман та Юлія Світлична перевірили роботу однієї з аптек, що залучена до програми «Доступні ліки»

Володимир Гройсман та Юлія Світлична перевірили роботу однієї з аптек, що залучена до програми «Доступні ліки»

Загалом у реалізації урядової програми вже задіяно 226 аптек Харківщини: 155 - у районах та 71 - у місті Харків.

Також у районах області відкрито пункти реалізації лікарських засобів із залученням 587 підрозділів центрів первинної медико-санітарної допомоги.

«За даними на 24 квітня, у закладах охорони здоров’я області виписано майже 107 тисяч рецептів, за майже 50 тисячами з них пацієнти вже отримали ліки в аптечних закладах та пунктах реалізації», - навела дані голова ХОДА Юлія Світлична.

Разом з Прем’єр-міністром України керівник області проінспектувала роботу аптеки «Славутич» на вул. Отакара Яроша в Харкові. Аптека бере участь у реалізації програми й, за інформацією провізорів, тут наявний повний перелік ліків, які можна отримати, відповідно до програми, безкоштовно або з доплатою.

Під час відвідування аптеки Володимир Гройсман поцікавився в керівника Управління охорони здоров’я ХОДА Галини Сіроштан, як вплинуло впровадження урядової програми на ціни.

«За нашими даними, ціни на деякі позиції ліків знизились – інколи до 30 %», - відзначила Галина Сіроштан.

Також керівника уряду цікавило, чи є необхідність розширювати перелік засобів, що входять до програми «Доступні ліки». Він пообіцяв врахувати побажання керівництва області щодо внесення до переліку додаткової кількості ліків, які можливо призначати дітям, оскільки на даний момент таких препаратів замало.

Нагадаємо, за інформацією Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка та в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун, Харківська область – один з регіонів країни, де Урядова програма «Доступні ліки» реалізується найбільш активно. Про це повідомили на прес-конференції Павла Розенка та Уляни Супрун 20 квітня.

Більше фото