Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський регіон готовий допомогти сільгоспвиробникам Луганщини з ринками збуту

Харківський регіон готовий допомогти сільгоспвиробникам Луганщини з ринками збуту

13 квітня перший заступник голови ХОДА Марк Беккер провів зустріч з делегатом Міжнародного комітету Червоного Хреста з питань цін і ринку Джессою Серна.

Представник Червоного Хреста звернулася до керівництва Харківської обласної адміністрації з проханням допомогти жителям прикордонних районів Луганської області, які ведуть особисте господарство і виробляють сільгосппродукцію в невеликих обсягах.

«У першу чергу, йдеться про виробництво молочної продукції, м'яса птиці і овочів. У зв'язку з окупацією Донбасу ці люди втратили ринок збуту в Луганську. Це був їх основний вид заробітку і сьогодні вони опинилися в важких умовах», - розповіла представник Джесса Серна.

Марк Беккер зазначив, що Харківська область є лідером з виробництва сільгосппродукції - як в рослинництві, так і в тваринництві.

«Тим не менш, сьогодні в області виробляється недостатньо м'яса птиці. Частина продукції завозиться з інших регіонів, і думаю, продукція з Луганської області буде затребувана, - сказав перший заступник керівника ХОДА. - У нас є велика оптова торгова площадка за містом - ринок «1 кілометр», де торгівля ведеться відповідно до норм законодавства. Ми гарантуємо, що продукція, надана виробником з Луганщини, пройде необхідні перевірки і після цього буде допущена на ринок».

Марк Беккер пообіцяв, що Департамент агропромислового комплексу спільно з Держпродспоживслужбою організують представникам Червоного Хреста зустріч з керівництвом оптового ринку для обговорення подальшої співпраці.

«Ми готові допомогти людям, які опинилися у важких умовах», - підкреслив перший заступник голови ХОДА.

У ході зустрічі Марк Беккер також подякував представнику Червоного Хреста за допомогу, надану міжнародною організацією під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, викликаної вибухами боєприпасів в Балаклії.