Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайла Черняка просили посприяти у наданні матеріальної допомоги

Михайла Черняка просили посприяти у наданні матеріальної допомоги

12 квітня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Жителі області зверталися за допомогою у вирішенні різних питань соціального характеру. Найбільше було прохань про сприяння у виділенні коштів на лікування. Про це просили заявники з Харкова, Люботина і Покотилівки Харківського району. Також жителі області зверталися з питаннями про сприяння в проходженні медичного обстеження, медико-соціальної експертної комісії.

Серед тих, хто звернувся за матеріальною допомогою на лікування, були і учасники АТО з Харкова. Так, військовослужбовець 92-ї окремої механізованої бригади розповів, що йому після поранення необхідно відновлювати легені і бронхи. Про необхідність проведення подібної терапії розповів військовослужбовець батальйону «Харків». Також він просив допомоги в обстеженні і лікуванні новонародженої дитини.

Заступник голови ХОДА запевнив, що звернення розгляне профільна комісія. Тим, хто потребує лікування або обстеження, допомогу нададуть в обласних закладах охорони здоров'я.

«Вашій дитині буде надано необхідну медичну допомогу в регіональному перинатальному центрі при Харківській обласній клінічній лікарні. Також вам буде виділена матеріальна допомога на лікування», - пообіцяв військовослужбовцю батальйону «Харків» заступник керівника області.

Також у ході прийому громадяни зверталися з питань оформлення субсидій, нарахування пенсій. Зокрема, житель Дергачівського району розповів про те, що у нього немає паспорту, і тому він не може отримати пенсію по інвалідності. Михайло Черняк доручив розібратися в ситуації відповідним фахівцям і керівництву району.

За необхідності всі заявники отримали консультації керівників профільних підрозділів ХОДА та представника Пенсійного фонду.