Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У районах області провели суботники

У районах області провели суботники

У рамках акції «За чисте довкілля» на Харківщині пройшов День благоустрою.

До цього заходу, зокрема, долучилися колективи Первомайської райдержадміністрації, сільських рад, сільськогосподарських підприємств та організацій. Понад 1650 чоловік наводили лад на прилеглих територіях, ділянках лісосмуг, білили дерева, прибирали звалища з узбіч та паркових зон, прибудинкових територій, відновлювали після зими дитячі та спортивні майданчики. Протягом проведення акції на Первомайщині висаджено 1341 дерево, 671 кущ, впорядковано 525 кв.м газонів та квітників, вивезено 445 куб.м сміття, зібраного на несанкціонованих сміттєзвалищах, відремонтовано 19 майданчиків. 

«Для кожного жителя району наведення ладу – важлива і відповідальна громадянська позиція, адже спільними зусиллями робляться добрі справи. Проведена акція є важливою не тільки для поліпшення естетичного вигляду населених пунктів, узбіч доріг тощо, а і для розвитку відповідального ставлення до навколишнього середовища. Лише виважене та відповідальне ставлення до своєї землі дозволить зберегти її для наступних поколінь», - зазначив голова райдержадміністрації Володимир Павленко.

На суботник у Валківському районі вийшло майже 1,5 тисячі жителів. Спільними зусиллями зібрали 9 куб. м відходів. Місцеві жителі прибирали на території всіх місцевих рад району, навели лад у міському парку культури.  Під час акції проводилися роботи з прибирання сміття, ліквідації стихійних звалищ у населених пунктах, лісах, уздовж автомобільних доріг, берегів і водойм. Також жителі району висаджували рослини, займалися благоустроєм кладовищ і братських могил.

У Чугуївському районі суботники пройшли в кожному населеному пункті. Під час Дня благоустрою було прибрано понад півтора гектара території, ліквідовано 18 сміттєзвалищ, вивезено близько 47 куб. м сміття, пофарбовано елементи конструкції пам’ятників, дитячих та спортивних майданчиків тощо.

Протягом дня висаджено близько 3 сотень дерев та кущів, упорядковано газони, квітники та прибудинкові території. Загалом у Дні благоустрою взяли участь близько 6 тис. чоловік та 130 підприємств, установ та організацій різних форм власності.

Роботи з благоустрою територій населених пунктів, установ, парків, берегів водойм проводилися в кожному районі області.