Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадські організації обговорили підготовку до регіонального конкурсу проектів

Громадські організації обговорили підготовку до регіонального конкурсу проектів

7 квітня відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації.

Захід пройшов під головуванням заступника голови ХОДА Михайла Черняка. Представники громадських організацій області та керівники підрозділів ХОДА обговорили виконання щорічного плану заходів щодо реалізації в Харківській області Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на 2016-2020 рр.

Також у ході засідання обговорили підготовку до проведення конкурсу проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства, на реалізацію яких буде передбачено фінансування з обласного бюджету в рамках регіональної Програми сприяння розвитку громадянського суспільства.

Як зазначив Михайло Черняк, Харківською облдержадміністрацією була розроблена одна з кращих регіональних програм, взята за основу при розробці загальнонаціонального документа.

«Ми повинні продовжувати працювати в цьому напрямку - над наповненням програми і вдосконаленням механізмів її реалізації. Перш за все, це стосується питань фінансування проектів громадських організацій, - сказав заступник керівника ХОДА. - Наша мета - уникнути порушень бюджетної дисципліни. Крім того, спільна робота дозволить розвивати взаємодію органів виконавчої влади з інститутами громадянського суспільства - як на місцевому, так і на загальнонаціональному рівнях».

Учасники наради розглянули можливі напрямки вдосконалення процедури реалізації програми. Зокрема, зупинилися на питаннях уніфікації форм документів для організації та проведення конкурсів, розробки типового проекту проведення перевірки вірогідності інформації, що надається в конкурсних пропозиціях тощо.