Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна - не одна, і не буде забута. Зустріч Президента України та Прем’єр-міністра Данії

Україна - не одна, і не буде забута. Зустріч Президента України та Прем’єр-міністра Данії

У рамках офіційного візиту до Королівства Данія Президент України Петро Порошенко подякував Данії за підтримку України у боротьбі за захист незалежності та територіальної цілісності й у протистоянні з російським агресором.

«Україна і Данія поділяють спільні цінності. Свобода, повага до людської гідності, захист прав людини, верховенство закону – це те, що захищає Україна від російського агресора», - наголосив Петро Порошенко на спільній прес-конференції з Прем’єр-міністром Данії Ларсом Расмуссеном.

Глава держави зазначив, що Данія чітко розуміє, що безпечна Україна означає безпечну Європу.

«Ми високо цінуємо, і я особисто вдячний пану прем'єр-міністру, за рішучу підтримку Данією суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, а також нашої боротьби проти незаконної анексії Криму Росією, а також російської агресії на сході моєї країни», - підкреслив він.

Петро Порошенко подякував данським партнерам за відданість політиці санкцій і їх збереження до повної імплементації Мінських домовленостей.

«Це особливо важливо в час, коли Росія робить подальші кроки, щоб розірвати зв'язки Донбасу з Україною і підірвати Мінські угоди шляхом визнання фейкових документів фейкових держав, захоплення української власності на окупованій території, встановлення рубльової зони та здійснення інших заходів з офіційного визнання цих територій», - наголосив Президент.

Глава держави також додав, що Україна дуже вдячна за додаткову гуманітарну допомогу, спрямовану на підтримку 1,8 мільйона внутрішньо переміщених осіб в Україні, що постраждали  в результаті російської агресії, і вітає участь Данії в цьому процесі. «Це дуже важлива гуманітарна допомога для України», - наголосив він.

Ларс Расмуссен засудив незаконну анексію Криму та агресію на сході України, наголосив на  підтримці його країною незалежності і територіальної цілісності України та зазначив, що міжнародний тиск на Росію має бути продовжений. Він наголосив, що Данія і надалі буде підтримувати роботу, яку здійснює Німеччина і Франція щодо імплементації Мінських угод, а саме примусити Росію виконувати їх.

«Міжнародний тиск на Росію має бути продовжений. Санкції ЄС мають залишитись, доки Мінські угоди не будуть повністю виконані», - сказав Ларс Расмуссен. При цьому він підкреслив: «Україна - не одна, і не буде забута».

Прем’єр-міністр Данії також зазначив, що для двосторонніх відносин позитивною є співпраця на підтримку тих цінностей, в які вірять обидві країни: демократія, свобода, верховенство права, законів. «Такі головні цінності і ми маємо їх підтримувати, боротися за них, боронити їх в усіх країнах, в усьому світі, а особливо - у сусідніх країнах», - сказав він.