Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перші призовники 2017 року відправилися до навчальних центрів ЗСУ та Нацгвардії

Перші призовники 2017 року відправилися до навчальних центрів ЗСУ та Нацгвардії

5 квітня лави української армії поповнили 87 юнаків з Харківщини.

В урочистому відправленні призовників взяв участь директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов. Він привітав юнаків від імені керівника області Юлії Світличної, побажавши успішної служби.

«Сьогодні армія - це гордість нашої країни та запорука її незалежності, - підкреслив Олексій Максимов. - Навчання в армії дасть вам змогу отримати нові спеціальності. Впевнений, що більшість із вас залишиться з армією назавжди, обравши військову службу за контрактом. Адже Харківщина має славні військові традиції, і наші хлопці й дівчата сьогодні займають провідні посади у Збройних силах, Національній гвардії та Державній прикордонній службі».

Звертаючись до батьків призовників, директор департаменту запевнив, що вони та їхні сини можуть розраховувати на повну підтримку обласної адміністрації у разі виникнення проблемних питань. 

За інформацією Олексія Максимова, для проведення призовної кампанії на Харківщині з обласного бюджету було виділено близько 1,4 млн грн.

«Обласна адміністрація розуміє важливість виконання державних задач, тому ми опікуємося проведенням призовної кампанії в області, - зауважив директор департаменту. - Фактично країна живе у стані війни. Чоловіки, які знають ази військової справи, за необхідністю, можуть стати до лав армії в найкоротший термін і для приведення її в бойову готовність буде витрачено мінімум часу. Тому наявність підготованого резерву - це і стримуючий фактор для агресора, і зміцнення обороноздатності країни».

Як зауважив військовий комісар області Юрій Калгушкін, завдяки підтримці обласної адміністрації Харківщина на 100% виконує планові показники та є лідером з комплектування лав ЗСУ та Нацгвардії.

Що стосується весняного призову, за словами Юрія Калгушкіна, вперше строковики не направлятимуться до підрозділів Державної прикордонної служби, оскільки сьогодні вона вже повністю укомплектована контрактниками.

«Близько 40% призовників будуть проходити військову підготовку в частинах Національної гвардії України. На території Харківської області знаходяться дві бригади Регіонального управління Нацгвардії, і понад 200 із загальної кількості призовників, яких ми плануємо відправити до Нацгвардії, будуть проходити службу саме на території Харкова», - розповів військовий комісар.

Усі призовники, які проходитимуть службу в ЗСУ, спочатку відправляються до навчальних центрів у Чернігівській, Полтавській та Київській областях. Після трьох місяців підготовки вони будуть направлені до пунктів постійної дислокації військових частин. Близько 150 призовників повернуться до військових частин Харківської області.

Виконувати бойові завдання в зоні АТО військовослужбовці строкової служби не будуть.

За словами Юрія Калгушкіна, серед строковиків вже є бажаючі служити за контрактом - скласти його вони зможуть за три місяці строкової служби.

Весняний призов триватиме до кінця травня. Загалом Харківщина планує направити до армії 1200 строковиків - вдвічі більше, ніж торік.