Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Опалювальний сезон на Харківщині проходить стабільно

Опалювальний сезон на Харківщині проходить стабільно

Розпорядження про його закінчення буде підписано, коли середньодобова температура повітря протягом трьох днів буде становити не менше 8 градусів тепла.

28 березня перший заступник голови ХОДА Марк Беккер взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді, присвяченій проходженню опалювального сезону. Засідання пройшло під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Геннадія Зубка.

Як зазначив Марк Беккер, опалювальний сезон у Харківській області пройшов успішно.

«Генеруючі підприємства області протягом опалювального сезону були забезпечені паливом. Всі аварійні ситуації, які виникали, мали локальний характер. Найголовніше - швидкість реагування. Всі проблемні питання вирішувалися протягом доби, - підкреслив перший заступник голови ХОДА. - Позаштатні ситуації оперативно ліквідовуються силами аварійно-відновлювальних бригад, які працюють на підприємствах у цілодобовому режимі».

Істотні проблеми з теплопостачанням виникли тільки в місті Балаклія в результаті вибуху боєприпасів на 65-му арсеналі. Але на даний момент теплопостачання житлових будинків вже відновлено.

Що стосується рівня розрахунків споживачів області за послуги теплопостачання, то станом на 1 березня він становить 67%. Рівень розрахунків за електроенергію АК «Харківобленерго» з ДП «Енергоринок» за 2 місяці цього року склав 107,4%. Споживачі розрахувалися за електроенергію на 89%, у тому числі населення - на 95%, промислові підприємства - на 102%.

Розрахунки за газ у 2017 році склали 61,4% (у тому числі населення - 74%).