Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Оперативна інформація щодо НС, пов’язаної з вибухом боєприпасів у Балаклії (станом на 13:00)

Оперативна інформація щодо НС, пов’язаної з вибухом боєприпасів у Балаклії (станом на 13:00)

На території військового арсеналу спостерігаються вибухи з різною інтенсивністю (приблизно 2 вибухи на годину).

З можливої зони ураження евакуйовано близько 20 тис. осіб з м. Балаклії та 9 прилеглих населених пунктів, що знаходяться у небезпечній 10-кілометровій зоні, продовжують роботу 3 евакуаційних пункти (м. Балаклія - 2 пункти та с. Вербівка - 1 пункт).

Гасіння пожежі на території арсеналу здійснюється спеціальним підрозділом Міноборони із залученням двох пожежних танків.

Групами з представників ДСНС, Нацполіції, місцевих органів влади здійснено обхід 120 багатоквартирних будинків для виявлення та евакуації осіб з обмеженими можливостями.

Для прийому евакуйованих осіб підготовлено понад 5 тис. 300 місць у приміщеннях шкіл, дитячих таборів та баз відпочинку у 9 районах області, де розміщено 3 тис. 700 осіб.

Підрозділами ДСНС ліквідовано близько 16 пожеж, які виникли внаслідок влучення вибухонебезпечних предметів.

До штабу з ліквідації надзвичайної ситуації надійшло 126 заявок (протягом доби - 80) щодо виявлення боєприпасів на території міста, 46 з яких відпрацьовано піротехнічними групами ДСНС, вилучено та знешкоджено 74 вибухонебезпечних предмети та фрагменти боєприпасів.

Для запобігання надзвичайним ситуаціям у населених пунктах поблизу арсеналу органами влади вжито наступних заходів:

- відключено від газопостачання місто Балаклія;

- призупинено роботу 29 потенційно небезпечних об’єктів, 13 АЗС та низку інших об’єктів;

- тимчасово припинено рух потягів через станцію «Балаклія»;

- спрямовано автомобільний транспорт в об’їзд зони надзвичайної ситуації;

- закрито повітряний простір у радіусі 40 км.

Нацполіцією виставлено 14 блокпостів для спрямування автотранспорту по об’їзних шляхах.

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 1 тис. 435 осіб та 226 од. техніки, у тому числі від ДСНС - 390 чол. та 100 од. спеціальної та пожежної техніки, 9 піротехнічних розрахунків (45 чол. та 20 од. техніки). Додатково залучено резервні сили та засоби у складі 6 піротехнічних розрахунків (30 осіб та 7 од. техніки) з Сумської, Житомирської, Вінницької, Кіровоградської, Черкаської та Хмельницької областей, які прямують до м. Балаклії для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. З метою виконання робіт з виявлення та вилучення вибухонебезпечних предметів м. Балаклія розбито на 9 секторів.

Залучено 3 пожежні відділення ДСНС України для заправки двох пожежних танків, що працюють на технічній території арсеналу для локалізації та ліквідації осередків загорання.

На залізничній станції чергує два пожежних потяги.

На місці надзвичайної ситуації працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації на чолі із головою Балаклійської районної державної адміністрації Степаном Масельським та оперативна група ДСНС України, яку очолює Перший заступник Голови ДСНС Олег Мельчуцький.

«Гаряча телефонна лінія» Балаклійської районної державної адміністрації (05749) 5-10-76.