Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мешканцям Харківщини пропонують долучитися до всесвітньої «Години Землі»

Мешканцям Харківщини пропонують долучитися до всесвітньої «Години Землі»

25 березня о 20:30 люди по всьому світові вимкнуть світло на одну годину, щоб продемонструвати необхідність об’єднаних дій для збереження природи планети.

«25 березня Україна в черговий раз приєднається до всесвітньої екологічної ініціативи та проведе масштабну всеукраїнську соціально-екологічну кампанію «Година Землі». Цього року «Година Землі» в Україні також робитиме акцент на збереженні та розширенні природоохоронних технологій», - повідомив директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрій Тимчук.

Нагадаємо, «Година Землі» заснована Всесвітнім фондом природи й проводиться щороку в останню або передостанню суботу березня. Метою кампанії є привернення уваги до екологічних проблем планети, зокрема, проблеми зміни клімату. Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, кампанія наголошує на необхідності щоденних дій кожного громадянина, які мають бути спрямованими на збереження навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів.

Вперше подія була організована Всесвітнім фондом природи Австралії в 2007 році, а вже в 2008-му отримала світову підтримку.