Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Художній музей запрошує на виставку живопису

Художній музей запрошує на виставку живопису

Відкриття експозиції харківського живописця Андрія Федосеєнка «Варіації на тему пейзажу» відбудеться 9 березня о 16:00 за адресою: вул. Жон Мироносиць, 9.

«Для любителів пейзажу персональна виставка Андрія Федосеєнка – справжнє свято, - розповідають організатори. - Вся вона – симфонія кольору, вражень, є тем, що викликає яскраві емоції, асоціації, спогади. Тут є чому дивуватися і чим захоплюватися. Багато років роботи на пленері розвинули у художника вміння схоплювати і запам'ятовувати ті миті життя, які дозволяють глядачеві побачити у давно знайомому те, що раптом зупиняє погляд, викликає бажання зрозуміти задум автора».

В експозиції представлено видові твори, присвячені природі рідного краю та знаковим місцям міст і сіл України. Ця виставка – світ, заснований на реальних враженнях живописця, уважно і з любов'ю їм сприйнятий і зображений. У своїй творчості художник продовжує кращі традиції вітчизняних митців реалізму, і це особливо цінно в XXI столітті, зламаному вседозволеністю авангардизму і самовираження.

Унікальності виставці додає і те, що більшість представлених картин експонуються вперше.

Довідка. Андрій Федосеєнко (нар. 1966 року в м. Первомайському Харківської обл.). 1989 року закінчив театральне відділення Харківського державного художнього училища. У 1980-х рр. стажувався в Академії мистецтв ім. І.Є. Рєпіна (м. Санкт-Петербург). 1995 року закінчив Харківський художньо-промисловий інститут. У 2004 році захистив диплом магістра в Харківській державній академії дизайну і мистецтв.

З 1986 р. – реставратор Кримської філії Інституту Археології НАН України. Брав участь в археологічних експедиціях у Криму. У 1995-2007 рр. викладав у Харківській державній академії дизайну і мистецтв. З 2007 року – старший викладач Харківського національного автодорожнього університету.

Автор наукових публікацій з проблем реставрації. Учасник республіканських виставок з 1982 р. Почесний член художньо-реставраційного об'єднання «Red horse», до 2011 року – його голова. Почесний член Бахчисарайської організації кримських художників. Член Національної спілки художників України (з 2000 р.). Постійний учасник всеукраїнських та міжнародних пленерів.

Твори Андрія Федосеєнка зберігаються в державних і приватних музеях і колекціях України, Росії, Польщі, Німеччини, США, Об'єднаних Арабських Еміратів.