Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична – лідер серед голів ОДА України. Президент

Юлія Світлична – лідер серед голів ОДА України. Президент

3 березня Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки на Харківщину разом із главою ХОДА ознайомився з роботою Харківського тракторного заводу.

Після відновлення виробництва 6 січня 2017 року підприємство вже випустило 60 нових тракторів, а до кінця року планує виготовити 2000.

Під час спілкування з колективом «ХТЗ» Президент підкреслив, що, незважаючи на війну, в тому числі гібридну, економічну, в 2016 році розпочалося відродження економіки України.

«Ми зламали тенденцію багатьох років, коли падала економіка України, - сказав Глава держави. - Весь 2016 рік економіка України почала демонструвати зростання. У 4-му кварталі зростання економіки склало 4,7%. Яскравий приклад цього зростання є відновлення роботи нашого Харківського тракторного заводу».

Петро Порошенко відзначив, що для відновлення підприємства була проведена велика робота, оскільки необхідно було поновити довіру до «ХТЗ» як з боку постачальників, так і з боку покупців; ліквідувати заборгованість із заробітної плати тощо.

«Ситуація складалась таким чином, що почала потребувати безпосереднього втручання Президента, - розповів Глава держави. - Були дані відповідні доручення голові обласної державної адміністрації – тоді ще Ігорю Райніну, а зараз уже - пані Юлії, новій голові обласної державної адміністрації, лідеру серед багатьох губернаторів. Був знайдений інвестор. Інвестор отримав потужну підтримку керівництва держави та керівництва області. Було вкладено 74 млн грн лише на ліквідацію заборгованості по заробітній платні. Ще 150 млн – на закупівлю комплектуючих».

Зараз за дорученням Президента України урядом було прийнято рішення про запровадження нової бюджетної програми щодо компенсацій для селян, які купують українські трактори. І таке рішення є вагомою підтримкою для «ХТЗ», адже основний ринок збуту підприємства – це Україна та країни СНД.

Нагадаємо, 3 березня Президент України Петро Порошенко перебуває з робочою поїздкою на Харківщині. Під час візиту Глава держави також візьме участь у відкритті нової сучасної бібліотеки в Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого та зустрінеться з молоддю.

Більше фото