Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХНУРЕ вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

У ХНУРЕ вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Разом зі студентами та викладачами вишу, де навчався Євген Котляр, на пам’ятному концерті були присутні батько Героя України Микола Котляр та заступник голови – керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев.

У своїй промові він відзначив, що проведення заходу ініціювала голова ХОДА Юлія Світлична. Концерт проходив у рамках програми з патріотичного виховання молоді.

Від імені керівника області Анатолій Бабічев побажав присутнім миру та здоров’я.

«Три роки тому ті події, що сталися на майдані в Києві, повністю змінили напрямок розвитку нашої держави. Нам дуже важко згадувати ті події, нам дуже важливо згадувати тих людей, які віддали свої життя за розвиток України. Вони пожертвували найціннішим, що в них було, - своїм життям. Серед них і випускник Національного університету радіоелектроніки Євген Котляр. Хочу, щоб ми з вами постійно пам’ятали наших героїв, щоб ці жертви не були марними. Ми з вами повинні зробити все, щоб  Україна стала дійсно незалежною, суверенною, багатою, європейською та щасливою країною», - сказав Анатолій Бабічев. 

Під час заходу присутні поклали квіти до меморіальної дошки Герою Небесної Сотні Євгену Котляру, що встановлена на будівлі вишу.

«Він був надзвичайно миролюбивим, розумним, ерудованим, отримав музичну освіту і любив класичну музику. Йому пропонували працювати в Польщі, у нього була гарна дівчина. В інший час він міг прожити щасливе і довге життя, - згадує свого сина його батько Микола Котляр. -  Але коли настав час, коли потрібно було вийти і сказати своє слово, він виявився настільки стійким, що декілька разів ходив у саму «гарячу точку», він виносив поранених, прикривав їх своїм щитом. Кожен раз він міг віднести і залишитися, але не зупинявся, а знову і знову йшов за пораненими. Тому що для нього мир та Україна – це були не пусті слова».