Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині планують розробити Програму правової освіти населення

На Харківщині планують розробити Програму правової освіти населення

Відбулося засідання Харківської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

Захід пройшов під керівництвом заступника голови - керівника апарату ХОДА Анатолія Бабічева.

Зокрема, під час засідання Анатолій Бабічев оголосив План роботи ради на 2017 рік, зазначивши, що передбачено проведення у регіоні низки заходів у сфері правової освіти населення.

«У 2017 році планується провести два засідання у червні стосовно таких питань, як національно-патріотичне виховання у навчальних закладах області за 2016-2017-й навчальний рік, проведення роз’яснювальної роботи щодо практичної реалізації Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», а також соціально-психологічної реабілітації засуджених та позбавлених волі, внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО, самотніх, малозабезпечених громадян. Також у листопаді ми розглянемо питання запобігання правопорушенням серед учнівської молоді, реалізацію прав молоді на працю, проблеми, як виникають під час працевлаштування молоді і їх вирішення», - сказав Анатолій Бабічев.

У ході  засідання учасники підбили підсумки діяльності районних міжвідомчих координаційно-методичних рад з правової освіти населення Харківської області. Також обговорили питання інформаційно-просвітницької роботи серед населення області з питань гендерної рівності, протидії домашньому насильству та торгівлі людьми. З цього питання у регіоні проведено низку заходів.

«Важливою складовою роботи є просвіта населення, спрямована на формування в суспільстві культури гендерної рівності, подолання гендерних стереотипів, запобігання дискримінації за ознакою статі, підвищення рівня обізнаності громадян щодо проявів і наслідків насильницьких дій, формування культури ненасильницької поведінки, запобігання потрапляння у ситуації, пов’язані з торгівлею людьми, формування толерантного відношення до постраждалих осіб тощо», - сказав директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.

Він також зазначив, що велика увага приділяється інформуванню про діяльність органів державної влади та неурядових організацій щодо зобов’язань та можливостей з надання допомоги, соціальних послуг та захисту прав громадян.

У ході засідання також була акцентована увага на необхідності розроблення проекту Програми правової освіти населення Харківської області на 2017-2021 роки.

«Будемо розглядати це питання. Така програма стане додатковим важелем у навчанні, просвітницькій діяльності серед молоді. Я думаю, що ніхто не буде заперечувати, що правова освіта вкрай необхідна сьогодні нашому суспільству», - сказав Анатолій Бабічев.

Також у ході засідання було прийнято рішення розглянути питання стосовно проведення у регіоні конференції з питань правового виховання молоді із залученням науковців та профільних фахівців.

Окрім того, відповідним структурам було рекомендовано проводити лекції, бесіди, семінари та навчальні тренінги серед учнів шкіл та студентів з метою підвищення рівня правової обізнаності, формування норм правової поведінки і звичок, виховання поваги до закону та громадської моралі.