Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Багатозонний лічильник дозволить зекономити до 25% на сплаті за електроенергію

Багатозонний лічильник дозволить зекономити до 25% на сплаті за електроенергію

Такі дані наводять на урядовому порталі.

«400 тисяч українських родин уже користуються зонним обліком електричної енергії. Після спрощеної урядом процедури підключення темпи встановлення багатозонного лічильника електроенергії зросли на 60% - з 10,5 тис./місяць (за перші 8 місяців 2016 року) до 17,3 тис./місяць (у вересні-грудні)», - інформують в НКРЕКП.

Як зазначають на урядовому порталі, встановлення багатозонного лічильника дає змогу оплачувати використану електроенергію за більш економними тарифами, адже нічний тариф удвічі менший за денний. Щомісяця можна менше платити за електроенергію в середньому на 25%.

Нагадаємо, нові правила, запроваджені урядом у серпні 2016-го, дозволяють споживачам самостійно обирати і купувати лічильники - і не тільки в обленерго, а й в приватних компаніях.

Крім цього, обленерго більше не зможе затягувати процес параметризації - Кабмін встановив чіткий ліміт на цю процедуру. Тепер споживач може самостійно купити прилад обліку, а обленерго зобов'язаний його прийняти і зробити параметризацію протягом 3 днів для міста і 5 днів - для села.