Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За рік у районах області побудували та відремонтували понад 250 об’єктів

За рік у районах області побудували та відремонтували понад 250 об’єктів

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична.

Вона зазначила, що у 2016-му році для проведення капітальних робіт на об’єктах соціальної сфери, культури, освіти та комунального господарства регіону з обласного бюджету було виділено майже 120 млн грн - удвічі більше, ніж у 2015-му.

«Кожного року ми збільшуємо фінансування розвитку інфраструктури регіону. У 2014 році на ці цілі було спрямовано 33 млн грн, у 2015-му ми збільшили обсяги фінансування до 60 млн. А минулого року, завдяки бюджетній децентралізації та грамотному розподілу коштів, ми змогли спрямувати на розвиток регіону з обласного бюджету майже 120 млн грн, - розповіла Юлія Світлична. - Крім того, нам вдалося залучити до фінансування наших об’єктів понад 150 млн грн з Державного фонду регіонального розвитку».

Загалом з обласного та державного бюджетів, а також Державного фонду регіонального розвитку, державного та регіонального фондів охорони навколишнього середовища на ремонти та реконструкції об’єктів соціальної та житлово-комунальної сфер області спрямували понад півмільярда гривень.

«За ці кошти вдалося відновити та побудувати понад 250 об’єктів. Важливо, що більшість відновлювальних робіт – це капітальні ремонти з використанням енергозберігаючих технологій, - підкреслила Юлія Світлична. - Енергозбереження та енергоефективність - загальнонаціональний пріоритет, і Харківщина в цьому напрямку - безумовний лідер».

Одним із найбільш важливих напрямків фінансування у 2016 році стало створення комфортних умов для дітей, які навчаються у школах та дитячих садках області. Капітальні ремонти шкіл пройшли практично в усіх районах, у близько 30 закладах - із заміною вікон на енергозберігаючі.

«Важливо, що вперше за останні роки ми не тільки ремонтуємо, але й будуємо навчальні заклади, - зауважила Юлія Світлична. - Масштабним проектом для області є будівництво школи в мікрорайоні «Мобіль» селища Пісочин. Зараз це єдина в Україні школа, що будується «з нуля» і такими темпами. Ми докладемо максимум зусиль, щоб цей заклад прийняв дітей вже цього року».

Ще один важливий напрямок роботи - створення умов для фізичного розвитку молоді Харківщини. У 2016-му в області завершилося будівництво багатофункціонального фізкультурно-оздоровчого комплексу у Вовчанську. На реконструкцію будівлі та басейну ДЮСШ «Юність» міста Лозова, завдяки державній субвенції, вдалося спрямувати близько 10 млн грн.

Значні кошти були спрямовані й на ремонт об’єктів ЖКГ області. Зокрема, було побудовано та відновлено водопровідні мережі та об’єкти в населених пунктах Барвінківського, Богодухівського, Борівського, Дергачівського, Зачепилівського, Зміївського, Золочівського, Ізюмського, Кегичівського, Красноградського. Лозівського, Первомайського, Печенізького, Сахновщинського, Харківського, Чугуївського та Шевченківського районів. Частина населених пунктів - наприклад, с. Діброва Ізюмського району, с. Дар-Надежда Сахновщинського району - вперше отримали централізоване водопостачання.

Велика увага приділялася ремонтам місцевих доріг Харківщини. За рахунок коштів державної субвенції на розвиток окремих територій капітальні ремонти доріг проходили у населених пунктах Барвінківського, Богодухівського, Великобурлуцького, Дергачівського, Зміївського, Коломацького, Краснокутського, Харківського районів, містах Ізюм, Люботин, Первомайський.

Також у 2016-му було виконано великий обсяг робіт зі встановлення та реконструкції вуличного освітлення у населених пунктах області. Освітлення з’явилося на території Заміської сільради Валківського району, Шарівської та Костянтинівської селищних рад Краснокутського району, в селі Нагірне Зачепилівського району, селі Діброва Ізюмського району, в селах Кінне, Лагідне, Миколаївка, Олексіївка, Поди, Литовщина, Мар’ївка Лозівського району тощо.