Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підписано меморандум про співпрацю між ХТЗ і ХНУ ім. В.Н. Каразіна

Підписано меморандум про співпрацю між ХТЗ і ХНУ ім. В.Н. Каразіна

Студенти університету отримають можливість проходити практику на тракторному заводі. Домовилися також і про проведення спільних наукових розробок.

Меморандум від імені ХТЗ і групи DCH підписав Олександр Ярославський, від імені Харківського університету - його ректор Віль Бакіров. Свої підписи під документом вони поставили в рамках засідання наглядової ради ХНУ.

«Я вважаю, що, перш за все, університет повинен стати для ХТЗ кузнею кадрів. Студенти будуть проходити практику, ми будемо проводити свої лекції, заходи. Я мрію про те, що коли-небудь студенти винайдуть для ХТЗ такий трактор, який буде на Місяці орати або на Марсі», - сказав Олександр Ярославський.

Під егідою ХТЗ і DCH також буде проходити співробітництво в галузі спільних наукових розробок (у тому числі й тих, що стосуються Національної програми «Український трактор»), підготовка кадрів, організація виробничої практики для студентів.

Також на засіданні наглядової ради Олександр Ярославський заявив про свою готовність від імені ХТЗ профінансувати встановлення пам'ятника знаменитому уродженцю Харкова - письменникові, історику, філологу Петру Гулаку-Артемовському, який у XIX столітті був також професором Харківського університету.

Нагадаємо, 6 січня Харківський тракторний завод відновив свою роботу після тривалого вимушеного простою. Розв'язати непросту ситуацію, яка склалася на заводі, вдалося завдяки особистому втручанню Президента України Петра Порошенка.