Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична та Крістофер Сміт ознайомилися з роботою Центру надання безоплатної правової допомоги

Юлія Світлична та Крістофер Сміт ознайомилися з роботою Центру надання безоплатної правової допомоги

Центр надає допомогу учасникам АТО, переселенцям, а також малозабезпеченим громадянам і дітям-сиротам. Це один із проектів, що реалізуються в нашому регіоні за підтримки Посольства США в Україні.

Голова ХОДА та начальник відділу правових питань посольства США поспілкувалися з працівниками та клієнтами першого Харківського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги, який розташований за адресою: Московський проспект, 27.

«Близько 35% клієнтів нашого центру складають учасники АТО, - розповіли співробітники установи. - Якщо раніше вони могли звертатися тільки з соціальних питань, то сьогодні, згідно зі змінами в законодавстві, можуть отримати допомогу з будь-яких правових питань».

Щодня до центру звертаються 10 - 15 осіб. Якщо клієнту потрібна допомога, то він отримує її відразу ж. Якщо його інтереси необхідно представляти в суді, то адвокат для нього буде призначений протягом 10 днів після звернення.

За словами співробітників центру, в програмі надання безоплатної правової допомоги беруть участь майже всі адвокати області.

«Для клієнта всі послуги - абсолютно безкоштовні. Але роботу адвокатів оплачує держава, тому вони зацікавлені у співпраці з нами», - розповіли в центрі.

Усього в Харкові працюють два подібних центри, в районах області - ще три. З 1 вересня 2016 року в регіоні також відкрилися 25 бюро первинної правової допомоги, де малозабезпечені мешканці області можуть отримати правові консультації. За час їх роботи до бюро звернулися близько 3,5 тисяч осіб.

Крістофер Сміт зазначив, що експерти Посольства США в Україні позитивно оцінюють роботу системи безоплатної правової допомоги в Харківській області.

«Це позитивний приклад ефективної взаємодії влади та громадянського суспільства», - відзначив Крістофер Сміт.

Спілкуючись з працівниками центру, Юлія Світлична підкреслила, що в їх роботі важливі як професіоналізм, так і ставлення до людей, які потребують допомоги.

«Витримка, професіоналізм і компетентність - три постулати, на яких має базуватися ваша робота», - наголосила глава ХОДА.

Більше фото