Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХНУВС відзначили День Соборності України

У ХНУВС відзначили День Соборності України

21 січня у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося урочисте шикування.

У заході взяли участь працівники, курсанти і студенти навчального закладу.

Вони вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв-захисників, які загинули у боротьбі за вільну Україну, та поклали квіти до пам’ятника борцям за суверенність і незалежність нашої держави.

До присутніх звернувся ректор університету Валерій Сокуренко, який зазначив, що сьогодні, як і майже сто років тому, територіальна єдність нашої держави для українців є вкрай важливою, оскільки вільним, незалежним і нездоланним може бути лише єдиний народ.

«Наша держава пережила часи лихоліть, мужньо перенесла та переносить найважчі випробовування. Проте Україна відродилася, виховала нове покоління патріотів – лицарів правди і волі, які продовжують захищати незалежність та єдність нашої країни навіть ціною свого життя», - сказав Валерій Сокуренко.

Голова Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО» Олександр Сергєєв наголосив, що у День Соборності, перш за все, треба пам’ятати співвітчизників, які й сьогодні продовжують боронити територіальну цілісність і незалежність України від зовнішньої агресії.