Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Головною метою змін у службі зайнятості є створення нових робочих місць

Головною метою змін у службі зайнятості є створення нових робочих місць

Це заявив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага під час наради в ХОЦЗ.

Захід було присвячено реформуванню служби зайнятості. Участь у нараді взяли роботодавці, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, профспілок, громадських та волонтерських організацій.

«Головна мета змін - попередження «тіньової» зайнятості та створення нових робочих місць, - підкреслив Юрій Шпарага. - Основним посередником на ринку праці між шукачем роботи та роботодавцем є служба зайнятості. Тому сьогодні на часі розширити її повноваження».

Директор обласного центру зайнятості Володимир Міненко наголосив, що наразі служба знаходиться в стані реорганізації.

«Буде зменшено кількість адміністративно-господарського персоналу районних центрів зайнятості, проте збільшиться кількість співробітників, які безпосередньо обслуговуватимуть клієнтів служби, що неодмінно позначиться на якості сервісу», - сказав Володимир Міненко.

Він також відзначив, що минулого року служба впровадила багато інновацій, таких як: відеорезюме, відеорев'ю вакансій, онлайн-співбесіда. Послуги для клієнтів стали більш ефективними. На сайті Державної служби зайнятості стала доступною функція «Електронна черга реєстрації безробітних». Людина може записатись на прийом до фахівця через Інтернет.

«Впродовж минулого року збільшилась кількість роботодавців, які отримували послуги служби зайнятості, та кількість вакансій. Кількість пропозицій роботодавців Харківщини становила понад 82 тис. робочих місць, - розповів Володимир Міненко. - Всього за сприяння служби зайнятості протягом минулого року отримали роботу понад 60 тисяч громадян, це на 3,5 тисячі більше, ніж у 2015 році».