Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У регіоні розпочалися збори з резервістами першої черги 53 ОМБР

У регіоні розпочалися збори з резервістами першої черги 53 ОМБР

Навчання проводитимуться з 17 січня по 15 лютого.

За інформацією заступника голови ХОДА Олександра Скакуна, до зборів залучаються придатні за станом здоров’я та за морально-діловими якостями військовозобов’язані, які проходили військову службу в цій військовій частині та були звільнені протягом 2014-2016 років. Виняток - ті, хто брав участь у навчальних зборах у 2016 році.

«Підготовку заплановано провести у два етапи. Перший – у навчальних центрах і на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації при вищих військових навчальних закладах. Другий етап проходитиме на базі основних бойових штатних підрозділів бригади. Там будуть проводитися стрільби та інші практичні навчання», - розповів заступник голови ХОДА.

За інформацією військового комісара Харківського обласного військового комісаріату Юрія Калгушкіна, всього навчання пройдуть близько тисячі резервістів з половини областей України, в тому числі біля 190 - з Харківської області. Усі вони - учасники АТО.

По закінченню зборів кожен резервіст отримає 5-7 тис. грн (залежно від військового звання). Ті, хто виконає програму зборів, додатково отримають за підсумками року ще 1,6 - 2,8 тис. грн. Резервісти, що мають постійне місце роботи, отримають середньомісячну заробітну плату на своїх підприємствах за час проходження навчання. Безробітні отримають одну мінімальну заробітну плату в розмірі 3,2 тис. грн.

Резервістам гарантується збереження робочого місця, державне страхування та безкоштовне медичне забезпечення.