Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові лучники України та Казахстану змагалися за Кубок Рубана

У Харкові лучники України та Казахстану змагалися за Кубок Рубана

З 12 по 15 січня в харківській ШВСМ відбулися традиційні відкриті Всеукраїнські змагання зі стрільби з луку в приміщенні «Кубок олімпійського чемпіона Віктора Рубана».

В турнірі взяли участь близько 170 спортсменів з шести областей України, а також гості з Казахстану, які поборолися за медалі в стрільбі з класичного та блочного луку серед дорослих та кадетів.

Під час урочистої церемонії відкриття зі стартом змагань усіх присутніх від Харківської облдержадміністрації привітав начальник Управління у справах молоді та спорту Віталій Кириленко. Він побажав спортсменам яскравої боротьби та перемог - найсильнішим.

А найсильнішими на цьому турнірі були господарі змагань - харківські лучники. Спільними зусиллями вони завоювали 7 золотих, 8 срібних та 6 бронзових нагород.

Найкраще харків’яни виступили в командних змаганнях з класичного луку, де посіли всі призові місця. Серед чоловіків перемогла команда СДЮСШОР «Комунар» (Микита Кравчук, Марк Головко та Артем Ткач), яка у фіналі з рахунком 5:1 перевершила команду «Харківська область - 2» (Михайло Бойко, Артем Мелехов, Леонід Дикань). Бронзові медалі виборола команда «Харківська область - 1» (Олександр Сердюк, Дмитро Ловчиков та Владислав Шийко).

У командних змаганнях серед жінок у фіналі «Харківська область - 1» (Дарина Павліченко, Анастасія Волобуєва та Тетяна Бережна) перемогла з рахунком 6:0 другу команду Харківської області (Катерина Мазорчук, Анастасія Маркова, Діана Пуль). «Бронзу» здобула команда СДЮСШОР «Комунар» (Катерина Гугленко, Римма Гарамова, Олена Масляк).

У командних змаганнях серед кадетів перемога була за командою Харківської області (Михайло Баранов, Олександр Грекулов, Андрій Кислий). У фіналі вони в перестрільці з рахунком 5:4 здолали команду ХДВУФК №1 (Олександр Федорченко, Ілля Москаленко, Артур Гарамов). Бронзовими призерами стала друга команда ХДВУФК №1 (Володимир Каменський, Олексій Рочняк та Ігор Колесніков).

У командних змаганнях серед кадеток перемогу здобули лучниці ХДВУФК №1 (Анна Болібок, Поліна Євсюкова та Дарина Нерезенко). У фіналі харків’янки перемогли 6:2 збірну команду «Дружба», до складу якої увійшла Анастасія Войтенко з Харкова, Поліна Жук із Чернігова та Олександра Воропаєва з Казахстану. Третє місце було за командою Харківської області (Валерія Оніщук, Анастасія Зінченко, Вероніка Здоровенко).

У командних змаганнях з блочного луку серед чоловіків перемогли спортсмени Харківської області – Олександр Соколов, Вадим Головко та Микита Мильченко. У фіналі вони здолали команду київської центральної ШВСМ, яка, відповідно, посіла друге місце. Третє також було за киянами з команди СК «Стрілець».

Серед жінок у командному блочному луці перемога була за киянками з київської ШВСМ, яка у фіналі з рахунком 222:221 перемогла команду Харківської області, до складу якої увійшли Юлія Курсіна, Ольга Лаптій  та Марина Сакара. «Бронзу» здобула також київська команда.

В особистому заліку господарі турніру успішно виступили серед кадетів та в змаганнях із блочного луку, завоювавши по дві золоті медалі. В особистих змаганнях серед юнаків перемогу одержав Володимир Каменський, який у фіналі з рахунком 6:5 обіграв свого земляка Михайла Баранова. Третє місце було за спортсменом із Сумської області Артемом Овчинніковим.

В особистих змаганнях серед дівчат золоту медаль завоювала  Анна Білобок. У фіналі харків’янка з рахунком 6:4 здолала Євгенію Бабуліну з Сумської області. Бронзову нагороду здобула лучниця з Казахстану Олександра Воропаєва.

У змаганнях із класичного луку серед чоловіків «срібло» здобув харків’янин Микита Кравчук, який успішно дійшов до фіналу, але в поєдинку за «золото» поступився 2:6 супернику з Сумської області Олексію Гунбіну. Бронзову нагороду в особистих змаганнях серед чоловіків здобув також харківський спортсмен Леонід Дикань.

В особистих змаганнях серед жінок «золото» також дісталося гостям із Сумської області. У фіналі Поліна Радіонова з рахунком 6:2 перемогла харків’янку Дарину Павліченко. У свою чергу, бронзову медаль здобула харківська лучниця Катерина Гугленко.

У блочному луці серед чоловіків переміг харків’янин Олександр Соколов. У фіналі він здолав киянина Тараса Волненка з рахунком 145:141. Бронзовим призером став також киянин Дмитро Львовський.

Серед жінок у блочному луці «золото» здобула харківська лучниця Юлія Курсіна. У фіналі вона з рахунком 140:139 здолала представницю Києва Ксенію Шкляр. Трете місце посіла ще одна киянка Юлія Воробйова.

Призерів та переможців турніру нагородив медалями та кубками переможець Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні Віктор Рубан.

Ці змагання стали одним із етапів підготовки спортсменів Харківської області до чемпіонату України зі стрільби з луку в приміщенні, який з 26 по 30 січня відбудеться в місті Суми.