Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2016 році для районів області закупили 15 одиниць комунальної техніки

У 2016 році для районів області закупили 15 одиниць комунальної техніки

Про це повідомили в Департаменті ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА.

В департаменті зазначають, що 11 спеціальних транспортних засобів для збирання та транспортування твердих побутових відходів та 4 одиниці техніки для вивозу рідких відходів придбали за кошти обласного фонду охорони природного середовища.

Зокрема, було закуплено сміттєвози для Слатинської селищної ради та селища Мала Данилівка Дергачівського району, Краснопавлівської селищної ради Лозівського району, селищ Дворічна та Краснокутськ, селища Старий Салтів Вовчанського району, Кулиничівської селищної ради Харківського району, а також міст Чугуїв, Балаклія, Лозова та Первомайський.

Вакуумні машини отримали комунальники Близнюківського району та селищ Великий Бурлук, Кегичівка і Золочів.

«Вперше за кошти обласного бюджету було закуплено таку велику кількість техніки. Адже парк комунальних підприємств оновлюється за рахунок обласного фонду охорони навколишнього природного середовища протягом 9 років. І всього за 8 попередніх років було закуплено 26 одиниць техніки», - розповів директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.

За його словами, у 2017 році парк техніки комунальних підприємств області також буде оновлюватися.

«Існуючий транспорт, який експлуатується вже не одне десятиліття, періодично виходить з ладу, а ремонт потребує значних коштів та часу. Порушення графіків вивозу побутового сміття з населеного пункту може призвести до забруднення територій. Тому придбання сміттєвозів – одне з наших першочергових завдань», - підкреслив Сергій Магдисюк.