Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина – серед лідерів загальнонаціонального рейтингу з енергозбереження

Харківщина – серед лідерів загальнонаціонального рейтингу з енергозбереження

Про це повідомив начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький.

«У 2016 році в області ми завершили роботи з технічного переоснащення систем теплопостачання 78 об'єктів соціальної сфери на альтернативні види палива на загальну суму понад 80 млн грн. Робота з переведення об'єктів соціальної сфери на альтернативні види палива дозволила знизити споживання природного газу на 20 %», - навів дані Олексій Белоцький.

Він також відзначив, що наприкінці 2016 року завершено реалізацію пілотного проекту з технічного переоснащення систем теплопостачання всіх об'єктів бюджетної сфери у Вовчанському районі. Переведення на альтернативні види палива дозволить скоротити споживання природного газу на 0,5 млн кубометрів на рік.

«Досвід, який ми здобули, дає можливість мультиплікувати цей проект в інших районах області в поточному році», - підкреслив начальник Управління ПЕК.

Олексій Белоцький нагадав, що розроблена та затверджена Програма підвищення енергоефективності, енергозбереження та зменшення споживання енергоресурсів у Харківській області на 2016 - 2022 роки.

«Програма розроблена з метою зниження енергоємності виробництва продукції, надання послуг і проведення робіт з підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів; скорочення витрат на їх використання в бюджетних установах, - пояснив начальник управління. – У програмі також розглянуто потенціал розвитку вітроенергетики, геліоенергетики, енергії біомаси, енергетичний потенціал малих річок, енергетичний потенціал навколишнього середовища. Розставлені пріоритети в розвитку енергоефективних та енергозберігаючих заходів по галузях».