Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Анатолій Бабічев вручив держнагороди спортсменам-паралімпійцям

Анатолій Бабічев вручив держнагороди спортсменам-паралімпійцям

29 грудня Харківський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» підбив підсумки року.

На урочистому вечорі зібралися спортсмени, їхні друзі, воїни АТО, волонтери. Від імені голови області Юлії Світличної учасників спортивного руху осіб з інвалідністю «Сила - в мені» привітав заступник голови - керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев.

Він зазначив, що одною з найважливіших спортивних подій 2016 року стала участь харків'ян у Паралімпійських Іграх в Ріо-де-Жанейро.

«Ми вдячні за вашу важку працю і перемогу. Ми всі пишалися, коли на честь ваших перемог український прапор піднімався над п'єдесталом. Знаю, що вам було нелегко. Запевняю вас, що зі свого боку ми робитимемо все, щоб підтримати український і, зокрема, харківський спорт. Дякую за роботу і досягнення! Упевнений, що наступний рік також принесе нам перемоги. З наступаючим святом, удачі в новому році!», - привітав присутніх Анатолій Бабічев.

Заступник керівника області вручив спортсменам державні нагороди.

Орденом «За заслуги» 3 ступеня нагородили Олександра Громова, президента Харківської обласної Федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату.

Медаль «За працю і звитягу» отримав Павло Єгоров, перший тренер багаторазового чемпіона і призера Паралімпйских ігор в Ріо-де-Жанейро з плавання Максима Крипака.

Медаллю «За працю і звитягу» нагородили Олену Ковтун, особистого тренера призера Паралімпйских ігор в Ріо-де-Жанейро з тенісу настільного Марини Литовченко.

Медаль «За працю і звитягу» отримав Юрій Тридуб, особистий тренер призера Паралімпйских ігор в Ріо-де-Жанейро з фехтування на візках Євгенії Бреус.

Крім того, нагороди і грошові винагороди отримали учасники Паралімпійських ігор і їх тренери, спортсмени, які посіли призові місця на міжнародних змаганнях.

Нагадаємо, в XV Паралімпйскіх іграх в Ріо-де- Жанейро брали участь 17 спортсменів з Харківської області, які вибороли 16 медалей в 5 видах спорту: 7 золотих, 3 срібних і 6 бронзових.