Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Мешканці області, які прийшли на прийом до першого заступника голови ХОДА 23 грудня, порушували питання, пов'язані з різними аспектами життя громад.

Так, житель Валок звернувся до Марка Беккера з питання забезпечення пільгового проїзду на міжміському автобусному маршруті Валки-Харків для учасників війни.

Марк Беккер пояснив, що згідно із законодавством компенсація пільгового проїзду була покладена на місцеві бюджети, але не всі райони передбачили кошти на ці видатки.

«Обласна адміністрація зверталася до голів районних адміністрацій, до місцевих рад з проханням передбачити ці кошти. Але об'єктивно місцеві бюджети не зможуть забезпечити 100% -ву компенсацію проїзду пільговиків. Це можливо у відношенні приміських маршрутів, проїзду в межах населеного пункту. Що стосується міжміських маршрутів, то забезпечити безкоштовний проїзд тут можна обмежено: один раз за певний період», - пояснив перший заступник керівника області.

Він пообіцяв звернутися до керівника Валківської районної адміністрації з рекомендацією знайти можливість у 2017 році передбачити кошти для часткової компенсації проїзду пільговиків.

Зі скаргою на роботу перевізника, який обслуговує маршрут Харків-Сахновщина, звернувся на прийом житель Сахновщинського району. За його словами, перевізник не дотримується норм безпеки.

Марк Беккер повідомив, що в найближчі дні відбудеться тендер, який визначає нового перевізника.

«Представники вашої громади можуть підключитися до проведення тендеру і проконтролювати, щоб вибір був зроблений на користь перевізника, який дотримується всіх вимог», - зазначив заступник голови ХОДА.

Низка громадян звернулися до Марка Беккера для вирішення земельних питань - щодо забезпечення земельною ділянкою, оцінки сільськогосподарських угідь, визначення меж ділянок тощо.

Всі, хто прийшов на прийом громадян, за необхідністю, отримали консультації керівників профільних підрозділів ХОДА та обласного управління земельних ресурсів.