Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відзначили День солідарності азербайджанців світу

На Харківщині відзначили День солідарності азербайджанців світу

В урочистостях взяв участь перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Також на заході були присутні Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Азер Худієв та Почесний консул Азербайджанської Республіки в Харкові Афган Салманов.

Від імені керівника області Юлії Світличної Марк Беккер привітав присутніх зі святом, зазначивши, що День солідарності азербайджанців світу є символом єдності народу, його культурних традицій та історичних цінностей.

«Це свято демонструє міць азербайджанського народу, воно направлене на укріплення держави Азербайджан та національної безпеки і, звісно, економіки країни, - сказав Марк Беккер. – Азербайджан - сильна країна, яка має високу довіру на міжнародній арені та дійсно займає поважне місце серед країн світу. Сьогодні Азербайджан показує всьому світу економічний розвиток і покращення добробуту народу».

Перший заступник голови ХОДА також зазначив, що між азербайджанським та українським народом склалися стосунки, що базуються виключно на принципах дружби та довіри.

«Ми будемо працювати над укріпленням відносин між обома країнами в економічній і культурній сферах, сільському господарстві та, звісно, в освітній сфері», - сказав Марк Беккер.

Він також нагадав, що для отримання вищої освіти харківські виші обрали більше трьох тисяч азербайджанців.

Вітаючи присутніх на святковому вечорі, Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Азер Худієв зазначив, що Азербайджан підтримує Україну.

«Це наша незмінна позиція, - сказав Азер Худієв. - Мир – дуже крихкий. І ніхто не застрахований від складнощів у геополітиці. І в нашій країні вони також є. Але, незважаючи на всі ризики, ми дуже впевнено та стійко ведемо свою внутрішню та зовнішню політику».

Після урочистої частини на гостей заходу чекав святковий концерт.