Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фінал Кубка України з футболу відбудеться в Харкові

Фінал Кубка України з футболу відбудеться в Харкові

Таке рішення було прийнято під час чергового засідання Виконавчого комітету ФФУ 12 грудня.

На проведення фіналу також претендували Львів і Суми.

«Було заслухано інформацію від трьох міст. І найактивнішу позицію продемонструвало керівництво Харківської області. Це вплинуло на рішення виконкому про проведення фіналу Кубка України в 2017 році в Харкові», - заявив під час брифінгу за підсумками засідання президент ФФУ Андрій Павелко.

У півфінал Кубка України вже потрапили команди Дніпра і Миколаєва. Ще два півфіналісти визначаться в парах Полтава /Шахтар і Нафтовик /Динамо.

«Харків гідний приймати матчі такого рівня. Для цього в Харкові є необхідна інфраструктура і одне з найкращих футбольних полів. Харків'яни заслуговують того, щоб, через три роки перерви побачити фінал в нашому місті», - підкреслила Юлія Світлична.

Завдяки тісній співпраці обласної адміністрації з Федерацією футболу України, до Харкова повертається великий футбол. Так, 15 листопада на стадіоні «Металіст» пройшов перший за три роки міжнародний матч - «Україна - Сербія».

Крім того, 9 грудня Виконавчий комітет Європейського футбольного союзу затвердив Харків в списку українських міст, які можуть приймати матчі Ліги Чемпіонів і Ліги Європи.

Харків став другим містом України, в яке після тривалої перерви, пов'язаної з подіями на Сході, вдалося повернути міжнародний футбол.

Нагадаємо, 6 жовтня Юлія Світлична і Андрій Павелко підписали меморандум про співпрацю ХОДА та ФФУ. Документ передбачає спільну роботу керівництва Харківської області та Федерації футболу над отриманням дозволів від ФІФА та УЄФА для проведення в Харкові міжнародних футбольних матчів всіх рівнів, а також розвиток в регіоні дитячо-юнацького та масового футболу.