Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА привітала представників місцевого самоврядування Харківщини з професійним святом

Голова ХОДА привітала представників місцевого самоврядування Харківщини з професійним святом

9 грудня за участю Юлії Світличної в облдержадміністрації відбувся урочистий прийом до Дня місцевого самоврядування.

На початку заходу присутнім зачитали привітальний лист від Голови Адміністрації Президента України Ігоря Райніна, в якому він зазначив, що після Революції гідності країна увійшла в епоху докорінних змін, що великою мірою стосуються системи місцевого самоврядування. Ігор Райнін подякував представникам місцевого самоврядування за ініціативність, активність, підтримку та розуміння необхідності та незворотності курсу, який був запропонований у 2014 році Президентом України Петром Порошенком. Він також висловив переконання в тому, що заможні громади, які постануть в результаті втілення реформи місцевого самоврядування, будуть основою міцної та процвітаючої держави.

Вітаючи присутніх зі святом, Юлія Світлична зазначила, що за ініціативи Президента України вже другий рік поспіль органи місцевого самоврядування та територіальні громади впевнено крокують до становлення єдиного, демократичного підходу щодо регуляції та життя країни.

«Безумовно, цей шлях - новий, і час реформ, які на сьогодні впроваджуються, показує нам, що зі збільшенням повноважень приходить і додаткова відповідальність. Але це веде до збільшення фінансової спроможності, до галузевої децентралізації, розвитку місцевої інфраструктури, розбудови сіл, селищ. Я вважаю, що це неодмінно скріпить місцеве самоврядування, надасть вам можливість більше та якісніше використовувати свій фінансовий потенціал задля розвитку власних територій, - зазначила Юлія Світлична. - Відповідно до указу Президента Петра Порошенка, який доручив розробити заходи з розвитку місцевого самоврядування, шлях об’єднання територіальних громад буде одним з головних у 2017 році. Мені приємно відзначити, що Харківщина впевнено йде цим шляхом». 

Юлія Світлична також нагадала, що на Харківщині вже створено 4 об’єднані територіальні громади, в одній з яких за декілька днів будуть проходити вибори.

Керівник області наголосила, що зміцнення місцевого самоврядування – це єдиний шлях до розбудови демократичного європейського суспільства і європейської країни.

«Вважаю, що завдяки злагодженій співпраці, ми в найкоротші терміни зможемо реалізувати державні реформи», - сказала Юлія Світлична.

Під час урочистого заходу також підбили підсумки роботи і нагородили найкращих представників органів  місцевого самоврядування всіх рівнів, чий внесок у розвиток територіальних громад був найвагоміший. 

Гості свята отримали почесні відзнаки, дипломи, грамоти, подяки, цінні подарунки, а також державні нагороди. 

Також у ході урочистостей нагородили переможців обласного конкурсу «Кращий працівник місцевого самоврядування» у номінаціях «Кращий сільський голова», «Кращий селищний, міський (міста районного значення) голова», «Краща посадова особа сільської, селищної, міської ради», «Краща посадова особа виконавчого апарату районної ради». Окрім того, були нагороджені переможці обласного конкурсу 2016 року «Кращий працівник виконавчих органів місцевих рад регіону» у номінаціях «Кращий бухгалтер», «Кращий землевпорядник», «Кращий юрист (юрисконсульт)».

Більше фото