Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Патріарх Філарет освятив храм, що побудований на території Слобожанської бригади Нацгвардії України та відвідав ХНУВС

Патріарх Філарет освятив храм, що побудований на території Слобожанської бригади Нацгвардії України та відвідав ХНУВС

9 грудня Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет відвідав Харківську область.

Він побував у Слобожанській бригаді Національної гвардії, де освятив храм Андрія Первозванного та провів божественну літургію. Після богослужіння Патріарх зустрівся з особовим складом частини та вручив військовослужбовцям медалі «За любов до України та жертовність». 

Також  Патріарх провів зустріч з особовим складом та курсантами Харківського національного університету внутрішніх справ

Звертаючись до аудиторії, Філарет зазначив, що церква відіграє важливу об’єднуючу роль не тільки у суспільстві, але є невід’ємною складовою, основою державності.

«Україна сьогодні проходить випробування: чи гідний наш народ мати власну державу, бути вільним і незалежним? – зазначив Патріарх. – Гідний, тому що встав на захист своєї землі й ціною власного життя боронить її від нападів агресора».

У зустрічі взяв участь радник голови Харківської облдержадміністрації Сергій Стороженко. Від імені голови ХОДА Юлії Світличної він передав Патріарху старовинні документи щодо існування у1898 році на Харківщині Святодухівської церкви. Ці документи стануть підставою для відновлення церкви на тому самому місці, де вона була зведена раніше.