Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прийнято обласний бюджет на 2017 рік

Прийнято обласний бюджет на 2017 рік

За ухвалення бюджету віддали голоси 99 депутатів обласної ради. Жоден з депутатів не проголосував проти.

Головний фінансовий документ регіону затверджений в захищених статтях.

Як пояснив директор Департаменту фінансів ХОДА Сергій Овсянніков, у зв'язку з тим, що державний бюджет на 2017 рік не був прийнятий у другому читанні, обласний бюджет довелося прийняти в цифрах 2016 року.

«На даний момент бюджет приймається в захищених статтях, тобто в ньому передбачені виплата заробітної плати бюджетникам, розрахунки за енергоносії та інші першочергові статті видатків. На регіональні програми, капремонти, дороги гроші поки не виділяються», - розповів Сергій Овсянніков.

Проте прийняття обласного бюджету в захищених статтях надасть можливість почати новий рік за новими соціальними стандартами, підкреслив директор департаменту фінансів.

«Цей варіант документа вже формувався з урахуванням мінімальної заробітної плати бюджетників у розмірі 3200 грн при єдиній тарифній ставці по першому розряду 1600 грн», - уточнив Сергій Овсянніков.

У затвердженому сесією обласної ради документі доходи бюджету сформовані в обсязі 8,8 млрд грн, в тому числі: доходи обласного бюджету - 1,8 млрд грн, цільові субвенції з державного бюджету - 7 млрд грн.

Видаткова частина обласного бюджету розрахована в загальній сумі 8,8 млрд грн. Зокрема, на освіту плануються витрати в сумі 763,2 млн грн, на охорону здоров'я - 1 млрд 391,8 млн грн, соціальний захист і соцзабезпечення - 295 млн грн, культуру і мистецтво - 151,8 млн грн, фізкультуру і спорт - 100,2 млн грн. На здійснення державних програм соціального захисту за рахунок субвенцій з державного бюджету - 5 млн 411 тис. грн.

Директор Департаменту фінансів ХОДА пояснив, що після прийняття у другому читанні державного бюджету 2017 року протягом двох тижнів буде проведена позачергова сесія облради, на якій внесуть необхідні зміни до обласного бюджету.

Фото сесії