Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області стартував проект допомоги переселенцям у працевлаштуванні

В Харківській області стартував проект допомоги переселенцям у працевлаштуванні

Питання реалізації в області пілотного проекту із залученням до роботи малозабезпечених сімей та ВПО обговорили 6 грудня в рамках круглого столу.

Організатором заходу є Департамент соціального захисту населення ХОДА.

У департаменті відзначили, що Харківська, Полтавська та Львівська області були визначені Урядом України для реалізації пілотного проекту. В обговоренні теми взяли участь представники профспілок, роботодавці і фахівці місцевих управлінь соціального захисту населення.

Відкриваючи засідання, заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Тетяна Печура зазначила, що учасники проекту матимуть змогу працевлаштування на нові робочі місця, а також залучатимуться до громадських робіт.

«Проте головним механізмом реалізації проекту буде надання його учасникам безвідсоткової поворотної фінансової допомоги (до 40 розмірів прожиткового мінімуму на одного учасника) для закупівлі обладнання та матеріалів з метою організації власного бізнесу», - повідомила Тетяна Печура.

Для цього переселенці будуть розробляти власні бізнес-проекти та захищати їх перед спеціальною комісією. Також начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Харківського обласного центру зайнятості Інна Прохоренко запропонувала Перелік пріоритетних видів економічної діяльності у Харківському регіоні для залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб. Серед них - такі напрямки діяльності як будівництво, виробництво харчових продуктів, одягу тощо.

Актуальність проекту для переселенців відзначила у своєму виступі директор Харківського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Олена Хватинець. Також реалізацію «пілоту» підтримала директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Ксенія Лухіна. Вона запропонувала інформаційну та консалтингову підтримку його учасникам в організації бізнесу.

У департаменті вважають: оскільки Харківська область знаходиться в безпосередній близькості до зони АТО і прийняла велику кількість переселенців, успішна реалізація проекту дозволить зменшити рівень безробіття в області, створити нові робочі місця, і, як наслідок - збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів.