Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За останню добу на обробку доріг області використали 247 тонн солі та 2700 кубометрів пісчано-соляної суміші

За останню добу на обробку доріг області використали 247 тонн солі та 2700 кубометрів пісчано-соляної суміші

З 22:00 2 грудня до 6-ї ранку 4 грудня в різних районах Харківщини випало від 20 до 40 см снігу.

Такі дані навели в Службі автомобільних доріг у Харківській області.

«За рахунок різких поривів вітру місцями товщина снігового покрову перевищувала навіть і півметра, - розповів заступник начальника САД у Харківській області Михайло Богатир. – Техніка облавтодору не припиняла свою роботу ні на мить. Протягом останньої доби на дорогах області працювало 290 снігоприбиральних машин  та механізмів з косими відвалами, які одночасно прибирали сніг з проїзної частини та розподіляли пісчано-сольову суміш або сіль. Крім техніки Харківського облавтодору, для боротьби з негодою була додатково задіяна техніка інших підприємств районів в кількості 120 одиниць».

За інформацією Служби автодоріг, у період з 3 по 4 грудня для обробки доріг  протиожеледними матеріалами було використано:  247 тонн технічної солі та більше 2700 кубічних метрів пісчано-соляної суміші. Рух великовантажних автомобілів на дорогах області не припинявся.

«Напередодні був затверджений порядок взаємодії з працівниками поліції. За допомогою їх екіпажів ми змогли безперешкодно цілодобово очищувати дороги, - відзначив Михайло Богатир. – У разі, коли виявляли автомобілі, що не могли рухатися через поломку або відсутність зимової гуми, що має відповідати правилам дорожнього руху, технікою філій ДП «Харківський облавтодор» проводилась їх буксировка на більш безпечні ділянки доріг або до місць обігріву».

У Службі автомобільних доріг відзначили: роботи з очищення проїжджої частини доріг та оброблення їх протиожеледними матеріалами тривають.