Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ремонт обласного диспансеру радіаційного захисту населення завершується

Ремонт обласного диспансеру радіаційного захисту населення завершується

Про це повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк під час спілкування з представниками громадських організацій ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

2 грудня під головуванням Михайла Черняка відбулося засідання робочої групи з підготовки та проведення в області Року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Під час засідання обговорили план проведення заходів до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначається 14 грудня. Також Михайло Черняк відзначив спільну роботу, яка була проведена цього року.

«Зокрема, освоєні кошти, які були виділені на проведення ремонтних робіт в обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення. Ремонт уже завершується», - відзначив Михайло Черняк.  

Директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, у свою чергу, зауважив, що з нового року Департамент буде головним розпорядником коштів по фінансуванню статутної діяльності чорнобильських громадських організацій. Він також повідомив, що планується виділення коштів за обласною програмою соціального захисту населення на санаторно-курортне лікування ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

«Мова йде про 2 млн 200 тис. грн, - повідомив Юрій Шпарага. – Також до цієї програми внесено додаткове виділення 1 млн 800 грн на відшкодування пільгових рецептів для чорнобильців. Слухання пройшло бюджетну й профільну комісії облради».

У ході засідання також були роз’яснені зміни чинного законодавства про неприбутковий статус громадських організацій.