Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична наполягає, щоб облрада виділила фінансування на реалізацію програм підтримки воїнів АТО вже в грудні

Юлія Світлична наполягає, щоб облрада виділила фінансування на реалізацію програм підтримки воїнів АТО вже в грудні

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

У першу чергу, мова йде про фінансування Програми надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016 - 2018 роки.

«Суть програми така: 40% вартості житла, що купується, компенсується з обласного бюджету, 60% платить учасник АТО. Її дія розрахована на 3 роки. Цього року заплановано фінансування близько 6,5 млн грн, а в 2017-2018 роках - ще по 13 млн. Голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична наполягає, щоб облрада прийняла фінансування програм підтримки воїнів АТО на сесії вже в грудні», - підкреслив Євгеній Шахненко.

Заступник керівника області повідомив, що Департаментом містобудування та архітектури ХОДА, Молодіжним житловим фондом та Спілкою ветеранів АТО вже затверджено склад комісії з відбору об'єктів житла. Він запевнив, що співпрацювати в цьому напрямку будуть тільки з надійними забудовниками, які пропонують оптимальну ціну та якість.

«Як тільки буде прийнято рішення про виділення 6,5 млн грн, ми без затримок до кінця бюджетного року проплатимо кошти за виділене житло - це близько 25 квартир в Харкові й області. У I кварталі наступного року люди зможуть отримати документи та будуть жити в квартирах», - повідомив Євгеній Шахненко.

Він також додав, що програма надання житла учасникам АТО в майбутньому буде вдосконалюватися. Наприклад, стане можливим купувати житло на вторинному ринку. Також є ініціатива залучити до участі в програмі міські, сільські та селищні бюджети.

Головний спеціаліст Державної служби України в Харківській області у справах ветеранів і учасників АТО Юрій Корсунов зазначив, що в першу чергу програмою зможуть скористатися соціально незахищені воїни та члени їх сімей.

«За сприяння ХОДА ми розробили такий механізм: першими зможуть отримати житло за програмою учасники АТО, які мають статус переселенця, ті, хто стоїть на квартирному обліку, а також ветерани, які мають поранення і державні нагороди. На сьогодні близько 150 учасників АТО виявили бажання скористатися цією програмою, 19 з них мають статус переселенців», - сказав Юрій Корсунов.