Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк зустрівся з представниками ромських громадських організацій

Михайло Черняк зустрівся з представниками ромських громадських організацій

25 листопада відбулася робоча нарада з питань реалізації у Харківській області «Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року».

У нараді взяли участь представники органів соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я, Державної міграційної служби та Національної поліції, українські та міжнародні громадські організації, представники асоціації ромів та благодійних фондів.

Відкриваючи нараду, заступник голови ХОДА Михайло Черняк нагадав, що Стратегія реалізується в Україні з 2013-го року. У Харківській області розроблена та затверджена відповідна обласна програма виконання завдань Стратегії. У ході наради були обговорені питання виконання стратегії та її актуальність.

Окрім того, обговорили питання комунікації ромів з органами влади, питання охорони здоров’я, паспортизації, соціальних проблем та рівня освіти в ромській громаді. Також обговорили проблеми дискримінації та порушень прав людини в ромській громаді на території Харківської області.

«Ми завжди відкриті до конструктивного діалогу. Усі проблеми носять системний характер і вирішувати їх легше у взаємодії громадськості та органів влади. Тому для нас дуже важливо, щоб роми об’єднувались у громадські організації. Адже ні для кого не є секретом, що представник ромської націоналісті послухає лише рома. Позиція громадськості для нас дуже важлива. На нашу допомогу ви можете розраховувати», - зазначив Михайло Черняк.