Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер привітав представників аграрного сектору з професійним святом

Марк Беккер привітав представників аграрного сектору з професійним святом

25 листопада заступник голови ХОДА взяв участь в урочистостях з нагоди Дня працівників сільського господарства.

Захід пройшов в Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім. П. Василенка.

Від імені керівника області Юлії Світличної Марк Беккер привітав присутніх зі святом.

«Аграрний сектор є провідною галуззю економіки, яка формує не тільки продовольчу і економічну безпеку, а й основи соціально-економічного розвитку сільських територій. Ще навесні 2014 року перед аграріями області виникли певні проблеми, пов'язані з початком бойових дій в прикордонних з нашим регіоном Донецькій і Луганській областях. Але саме харківські аграрії показали, що вони впевнені в майбутньому України, і зібрали найвищий урожай зернових і зернобобових культур. Продовжуючи славні традиції, в минулому році було зібрано максимальний урожай озимої пшениці. При чому загальний валовий продукт склав понад 4 млн тонн. У цьому році, незважаючи на складні умови осені 2015 року, вами зібраний урожай понад 4 млн 100 тисяч тонн», - звернувся до харківських працівникам сільського господарства Марк Беккер.

Він також повідомив, що протягом багатьох років наш регіон є лідером з виробництва насіння соняшнику. Цього року Харківщина - в п'ятірці кращих областей України, де зібрано понад мільйону тонн цукрових буряків. Регіон посідає лідируючі позиції в країні і в тваринницькій галузі.

Окремі слова подяки Марк Беккер адресував ветеранам галузі сільського господарства.

«Ви не тільки передаєте досвід і знання підростаючому поколінню, а й показуєте незломлених волю справжніх господарів землі, які ніколи не зраджували професії хлібороба», - сказав Марк Беккер.

В ході урочистого заходу він вручив кращим працівникам сільського господарства Почесні грамоти обласної державної адміністрації та Подяки голови ХОДА. Також Марк Беккер передав представникам Золочівського, Барвінківського, Чугуївського, Дворічанського і Нововодолазького районів області (вони найкращим чином себе проявили в різних сферах) подарункові сертифікати на комп'ютерну техніку.