Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ринок ПАР відкрито для харківських машинобудівників і підприємств сфери АПК

Ринок ПАР відкрито для харківських машинобудівників і підприємств сфери АПК

Це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Південно-Африканської Республіки в Україні Крістіаан Бассон в ході зустрічі із заступником голови ХОДА Марком Беккером.

З делегацією ПАР заступник керівника області обговорив існуючі можливості для розширення співпраці. В першу чергу, мова йшла про активізацію торгівлі між Харківською областю і ПАР.

«Також нас цікавлять взаємини в системі освіти, культурних зв'язків і, звичайно ж, обмін інтелектуальною власністю, - перерахував Марк Беккер.- Харківська область абсолютно безпечна для ведення бізнесу, має хороші традиції і, безумовно, ми готові до співпраці».

Надзвичайний і Повноважний Посол Південно-Африканської Республіки в Україні зазначив, що за останні два роки Україна стала більше звертати увагу на ПАР як на ринок збуту своєї продукції. Він запевнив: зі свого боку республіка всіляко сприяє виходу українських компаній на свій ринок. ПАР вже імпортує з України пшеницю, насіння соняшнику, кукурудзу та іншу сільськогосподарську продукцію.

«Якщо ми говоримо про вашу область, то у нас є великий попит на продукцію важкого машинобудування, також нам цікаво обладнання для сільського господарства і будь-яка продукція в рамках сектора гірничо-видобувної промисловості. Я думаю, що зараз настав час для того, щоб ці ініціативи були запущені і дали позитивні плоди», - зазначив Крістіаан Бассон.

Марк Беккер висловив подяку за розуміння представниками іноземної делегації того, що харківський регіон прагне розширювати ринки, і співпраця з ПАР, особливо в тих галузях, які добре розвинені в регіоні, є дуже цікавою для Харківщини.

«У нас є фахівці, є земля, є продукт, який ми виробляємо. Добре, що ми продаємо не тільки сировину, але і продукцію з високою доданою вартістю. І дійсно ми готові розглядати будь-які пропозиції, націлені на розвиток нашого регіону», - сказав заступник голови ХОДА.

Більше фото