Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відзначили День гідності та свободи

У Харкові відзначили День гідності та свободи

21 листопада учасники харківського Євромайдану та патріотична спільнота за традицією часів Революції Гідності зібралися о 18:00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку. У заході взяли участь рідні Героїв Небесної Сотні, громадські активісти, волонтери та ветерани АТО.

«За ці три роки всі ми змінилися, - поділилася волонтер Марія Полякова. - Ми перестали боятися, перестали бути байдужими. Із людей, які живуть своїми проблемами і справами, за три роки ми перетворились у націю, яка в страшних умовах війни і зради  змогла відстояти себе, створити народну армію та продовжувати важкий шлях до перемоги.  При цьому саме Харків став столицею волонтерського руху». 

Відкриваючи мітинг, координатор харківського Євромайдану Володимир Чистилін закликав присутніх вшанувати хвилиною мовчання усіх хто загинув за волю і незалежність України.

«Троє харків’ян загинули на Майдані,  четверо наших хлопців загинули під час теракту біля Палацу спорота і вже сотні - під час війни» – сказав Володимир Чистилін.

До громади звернувся також настоятель храма Святого Іоанна Богослова  Віктор Маринчак.

«Народ сказав своє вагоме слово, зробив свій вибір, обрав найкращі цінності: світло, добро любов, свободу і правду, - відзначив отець Віктор. - Це християнські цінності, на яких ґрунтується вся європейська цивілізація. Але революція триває, і гідність і свобода будуть до тих пір, поки ми будемо за них стояти так же само, як ми стояли на Майдані!»

Участь у заході взяла й голова ХОДА Юлія Світлична. Звертаючись до громади, вона зауважила, що прийшла на знакове для харківського Євромайдану місце не стільки як представник влади, а як звичайна харків’янка, для якої 21 листопада є знаковим днем.

«Вважаю що сьогоднішня дата є однією з головних в історії сучасної України. Саме молодь, прогресивне та європейськоспрямоване суспільство повстало проти повернення країни до пострадянських часів. Тоді перемогла наша воля до свободи, і саме Харківщина стала форпостом не тільки всієї України, але і європейської спільноти», - сказала Юлія Світлична.

Також вона закликала громадянське суспільство об’єднатися заради розвитку регіону та запевнила, що всі нові проекти та плани, що спрямовані на досягнення цієї цілі, отримають підтримку з боку влади.

«Я вітаю всіх із святом гідності та свободи! Бажаю нам перемоги! Слава Україні!», - сказала керівник області.

Більше фото