Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Газовики радять споживачам, чиї витрати на енергоносії перевищують 15% сукупного доходу, оформити субсидію

Газовики радять споживачам, чиї витрати на енергоносії перевищують 15% сукупного доходу, оформити субсидію

За даними ТОВ «Харківгаззбут», станом на 1 листопада, споживачі газу, що не оформили субсидію, заборгували 435 млн грн.

Як повідомила начальник управління розрахунків за газ ТОВ «Харківгаззбут» Тетяна Харченко, протягом останнього місяця загальна заборгованість мешканців Харківщини зросла на 100 млн грн. Щомісячно через борги від газопостачання відключають близько 500 домоволодінь.

«Зростаючі борги та пов’язане з цим відключення газу стосується, в першу чергу, тих громадян, хто не оформив державну допомогу. На відміну від них субсидіанти, що сплачували лише визначений державою обов’язковий платіж, не мають боргів навіть за минулий опалювальний період», - зазначила Тетяна Харченко.

У ТОВ «Харківгаззбут» пояснюють: щоб оформити субсидію, мешканцям області необхідно направити заповнену заяву та декларацію про доходи в органи соціального захисту населення за місцем проживання. На державну допомогу можуть претендувати родини, витрати яких на комунальні послуги перевищують 15% сукупного місячного доходу сім’ї.

«Після того, як споживачу надається субсидія, ТОВ «Харківгаззбут» отримує від відділу соцзахисту інформацію щодо розміру допомоги, перерахованої споживачу. Ця субсидія зараховується на особовий рахунок споживача газу. Розмір обов’язкового платежу, як і розмір допомоги, також визначається органами соціального захисту населення», - пояснюють газовики.

З інформацією щодо оформлення субсидії можна ознайомитись на сайті або запитати у фахівців урядової «гарячої лінії» 1545.

Довідка. ТОВ «Харківгаззбут» здійснює постачання природного газу на території Харківської області (в т.ч. - м. Харкова) з 1 липня 2015р. Підприємство обслуговує більше 950 тис. побутових споживачів регіону, 3,7 тис. промислових та комунально-побутових об’єктів.