Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учасниками II сезону проекту «Кадети поліції» стануть 54 дитини

Учасниками II сезону проекту «Кадети поліції» стануть 54 дитини

Реалізацію цієї програми підтримала та взяла під особистий контроль голова ХОДА Юлія Світлична.

В стінах Харківського національного університету внутрішніх справ відбулося урочисте відкриття другого сезону «Кадети поліції». Заняття відвідуватимуть 54 дитини, з яких 14 – дівчинки та 40 хлопців.

Також у ході заходу першим випускникам проекту вручили сертифікати (у першому сезоні у проекті взяли участь 53 дитини), а організаторам, викладачам та партнерам проекта - подяки і грамоти від голови ХОДА.

Як повідомили організатори, за ініціативи Ігоря Райніна навесні 2016 року відбувся старт першого сезону проекту «Кадети поліції». За цей час хлопчики та дівчата отримали теоретичну підготовку в Харківському університеті внутрішніх справ за такими тематичними заняттями як: кіберзлочинність, правова держава, правова поведінка, шкідливі звички і т.д. Патрульні поліцейські підготували кадетів фізично, дітлахи навчалися користуватися спеціальними засобами та технікою, пройшли тренування в інтерактивному тирі. За час навчання були організовані показові заходи щодо роботи патрульної поліції та кінологічної служби.

«Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична особливу увагу приділяє вихованню дітей та молоді. Тому в Харківській області - найбільша кількість проектів, спрямованих на професійну орієнтацію молодих людей», - зауважив президент ГО «ВСБ «Еліта нації» Олексій Курцев.

Довідка. Громадська організація «Всеукраїнське студентське братство «Еліта нації» спільно з Харківським національним університетом внутрішніх справ, Управлінням патрульної поліції в м. Харкові та за підтримки Харківської обласної державної адміністрації започаткували освітній проект «Кадети поліції», в рамках якого учасники мають пройти теоретичний курс по основах роботи правоохоронних органів, практичні заняття, фізичні вправи та безпосередньо ознайомитися з роботою патрульної поліції Харківської області.

Навчання за програмою «Кадети поліції» проходить з урахуванням вікових особливостей її учасників. Відповідно до віку вони поділяються на дві групи: від 9 до 13 років - молодші кадети поліції, від 14 до 18 років - старші кадети поліції. Як і у першому сезоні, ГО «ВСБ «Еліта нації» надала безкоштовну форму 10 дітям з соціально незахищених верств населення.