Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кожна родина, яка потребує субсидії, повинна отримати цю послугу в повному обсязі. Юлія Світлична

Кожна родина, яка потребує субсидії, повинна отримати цю послугу в повному обсязі. Юлія Світлична

8 листопада голова ХОДА взяла участь в селекторній нараді під керівництвом Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Учасники наради в регіонах доповіли про реалізацію програми житлових субсидій. Оцінюючи роботу регіонів України в цьому напрямку, Володимир Гройсман назвав ситуацію з оформленням субсидій у Харківській області позитивною. Він також зазначив, що поліпшити роботу в цьому напрямку необхідно місту Харків.

Юлія Світлична повідомила, що в минулому році в Харківській області субсидіями на оплату житлово-комунальних послуг користувалися 403 тисячі сімей. У цьому році цей показник вже досяг позначки в 374 тисячі сімей. За попередніми розрахунками Кабінету міністрів, житлової субсидії в 2016-2017 роках будуть потребувати близько 692 тисяч сімей нашого регіону.

«Зараз ми досягли цільового показника на рівні 54% (по області - на 65%, по місту Харків - на 43%). Є райони, робота в яких йде відповідно до графіка, і населення влаштовує і її якість, і швидкість. Але в деяких районах області та міста Харків роботу потрібно підтягнути», - зазначила Юлія Світлична.

Вона доручила заступнику голови ХОДА Михайлу Черняку провести селекторну нараду з питання забезпечення субсидіями населення.

«Кожна сім'я, яка потребує субсидії і має на неї право, повинна в повному обсязі отримувати якісні послуги, які зобов'язана надати держава. І ми, як орган державної влади, повинні забезпечити ці потреби. Тому я попрошу мобілізувати всі сили для забезпечення субсидіями населення якісно і в терміни», - зазначила Юлія Світлична.

Керівник області також рекомендувала керівництву міста Харків відповідно до доручення Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана посилити роботу щодо реалізації програми житлових субсидій.

Більше фото