Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Планове завдання з осіннього призову на Харківщині виконано на 75%

Планове завдання з осіннього призову на Харківщині виконано на 75%

Питання проведення осіннього призову, набору до контрактної армії та організації роботи військового обліку в районах області обговорили 8 листопада в ході селекторної наради.

Нарада пройшла під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка. Під час заходу, зокрема, було наголошено на необхідності виконання поставлених завдань з комплектування Збройних сил України та проведення призову в Харківській області.

За інформацією військового комісара Харківського обласного військового комісаріату, полковника Юрія Калгушкіна, наразі планове завдання з осіннього призову в області виконано на 75%.

«Планове завдання вже виконали в Борівському, Великобурлуцькому, Дворічанському, Кегичівському, Красноградському, Первомайському, Сахновщинському, Чугуївському, Шевченківському, Ізюмському районах та місті Ізюм», - відзначив Юрій Калгушкін.

Він окремо наголосив на тому, що залучення військовослужбовців строкової служби до виконання бойових завдань у зоні АТО заборонено.

Також у ході селекторної наради Михайло Черняк відзначив важливість проведення роботи з відбору громадян на військову службу за контрактом.

«Потрібно зосередитись на цьому питанні - планове завдання повинне бути виконано обов’язково в повному обсязі й у встановлений термін», - зазначив заступник керівника області.

Юрій Калгушкін запевнив, що робота в цьому напрямку не припиняється.

«Планове завдання на III квартал Харківська область виконала на 106 %. Пропоную головам районних держадміністрацій та військовим комісарам розробити спільні заходи щодо залучення кандидатів до служби у війську за контрактом на IV квартал», - сказав обласний військовий комісар.

У кінці засідання було обговорене питання ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників в Харківській області.