Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку року отримано більше 400 дозволів на викиди забруднюючих речовин у атмосферу

З початку року отримано більше 400 дозволів на викиди забруднюючих речовин у атмосферу

Про стан отримання суб’єктами господарювання області дозвільно-погоджувальної документації у сфері екології та природних ресурсів говорили 27 жовтня під час селектору.

Селекторна нарада обласної державної адміністрації пройшла під головуванням заступника голови ХОДА Марка Беккера.

Під час доповіді заступник голови ХОДА нагадав, що питання сплати підприємствами області екологічного податку має важливе значення, в першу чергу, для місцевих бюджетів. Адже, згідно з чинним законодавством, 20% від цього податку надходить до державного бюджету, 55% – до обласного бюджету та 25% - до міських, селищних та сільських бюджетів. Таким чином, 80% податку залишається в області.

«Протягом року є позитивна динаміка щодо збільшення кількості дозволів. За цей рік ми вже отримали з екологічного податку більше 41 млн грн (за підсумками 2015 року ця сума складала 47,8 млн грн), - навів данні заступник керівника області. - Позитивну динаміку з кількості виданих дозволів мають Балаклійський, Великобурлукський, Зачепилівський, Красноградський, Нововодолазький райони».

Разом з тим, Марк Беккер відзначив, що  на цей час загальний відсоток отриманих документів для економічно активних суб’єктів господарювання становить лише 58%. Відтак Марк Беккер дав доручення керівникам районів посилити роботу з підприємствами щодо оформлення ними дозвільно-погоджувальної документації у сфері екології та природних ресурсів.

«Наразі формується реєстр усіх підприємств області, які повинні отримувати дозвільну документацію», - підкреслив Марк Беккер.

За даними Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА, в області, починаючи з лютого, суб’єктами господарювання отримано 407 дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферу, зареєстровано 393 декларації про відходи та отримано 230 дозволів на спецводокористування.