Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична та Кястутіс Ланчінскас передали групам швидкого реагування патрульної поліції спеціальне обладнання

Юлія Світлична та Кястутіс Ланчінскас передали групам швидкого реагування патрульної поліції спеціальне обладнання

25 жовтня поліцейські Харківщини отримали 58 планшетів та 81 відеореєстратор від Консультативної місії ЄС.

Цієї техніки достатньо, щоб обладнати всі авто швидкого реагування патрульної поліції області.

«Сьогодні наша країна стоїть на шляху перетворень. І важливо, що в нас є міжнародні партнери, котрі допомагають нам впроваджувати нові підході, які діють у європейських демократичних державах», - сказала керівник обласної адміністрації.

Вона зазначила, що обладнання, що було надане поліції Харківщини Консультативною місією ЄС, поліпшить координацію груп швидкого реагування, допоможе краще відслідковувати ситуацію в регіоні та зменшити час реагування на виклики завдяки узгодженості дій поліцейських.

«Перед співробітниками правоохоронних органів сьогодні стоять серйозні виклики, але в той же час перед ними відкриваються нові можливості. Це й оновлена матеріальна база, і застосування нових сучасних підходів, якими керуються у європейському суспільстві, - зауважила Юлія Світлична. - Матеріально-технічна допомога Консультативної місіє ЄС - лише один з етапів нашої спільної роботи з реформування правоохоронної системи. Разом з Представництвом Консультативної місії в Харківській області ми працюємо над розробкою та реалізацією низки програм у сфері безпеки регіону. Впевнена, що ефективне застосування європейських практик дозволить значно підвищити якість роботи правоохоронних органів на Харківщині».

Як зазначив голова КМЄС в Україні Кястутіс Ланчінскас, європейські партнери й надалі надаватимуть поліції Харківської області технічну підтримку, а також консультативну допомогу.

«Обладнання, яке ми надаємо, допоможе вам працювати швидше та ефективніше. Але обладнання - ніщо, коли немає професіонала, який працює на благо своєї громади», - наголосив Кястутіс Ланчінскас.

Він повідомив, що найближчим часом КМЄС спільно зі швецькою Національною поліцією запроваджуватимуть в регіонах України пілотний проект, спрямований на розвиток правоохоронної системи - реформування її структури, підходів та самої філософії поліції.

Більше фото