Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За 9 місяців до служби зайнятості Харківщини надійшло майже 65 тис. вакансій

За 9 місяців до служби зайнятості Харківщини надійшло майже 65 тис. вакансій

Про це повідомив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

Він також зазначив, що сьогодні кількість актуальних вакансій складає майже 3,3 тис. одиниць. Причому до переліку найбільш перспективних вакансій входять: інженери, провізори та фармацевти, менеджери зі збуту та продавці, верстатники та слюсарі-ремонтники, водії.

Також лідируючі позиції по затребуваності на ринку праці Харківської області займають програмісти, торгівельні представники, токарі, фрезерувальники, шліфувальники, свердлувальники, оператори верстатів з програмним керуванням, електромонтери.

За словами керівника Центру зайнятості, основна частина вакансій припадає на робітничі професії – 53,2%, потреба у фахівцях та службовцях становить 31%.

«Роботодавцям Харківщини потрібні кадри з високим рівнем кваліфікації та досвідом роботи, - зазначив Володимир Міненко. – У першу чергу це стосується робітників із інструментом. Постійно є вакансії економістів та бухгалтерів. І хоч ринок праці перенасичений цими фахівцями, підібрати необхідні роботодавцям кадри складно. Їх рівень знань, умінь і навичок не відповідає сучасним вимогам».

За інформацією Харківського обласного центру зайнятості, на ринку праці області спостерігається дефіцит вчителів, вихователів, молодшого медичного персоналу, швачок, трактористів, кухарів, електрогазозварників, кондукторів громадського транспорту, вантажників, охоронників, двірників.

Близько 2 тисяч вакансій – із заробітною платою від 5 до 7 тисяч гривень. Таку оплату праці пропонують менеджерам, технологам, конструкторам, інженерам, електрогазозварникам, швачкам, водіям, вантажникам. Від 7 до 10 тисяч і більше – верстатникам, будівельникам, контрактникам у Збройних силах України. Найбільша заробітна плата в ІТ-сфері – від 10 тисяч грн.

«За пошуком роботи протягом 9 місяців 2016 року до служби зайнятості Харківщини звернулись 68,9 тис. безробітних, що на 4,4 тис. менше ніж в аналогічному періоді 2015 року, - навів дані Володимир Міненко. - Із загальної чисельності безробітних працевлаштовані 30,9 тис. осіб. 22,3 тис. осіб взяли участь у оплачуваних громадських роботах, 13,8 тис. безробітних направлені на професійне навчання з перспективою зайнятості».

Середній рівень укомплектування вакансій складає 85%. Це свідчить, що шукачі роботи готові розглядати всі можливості працевлаштування.