Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області готуються до проведення українсько-угорського економічного форуму

В Харківській області готуються до проведення українсько-угорського економічного форуму

Діловий інвестиційний форум «Doing Business with Hungary» відбудеться в Харкові 28 жовтня.

Проведення заходу, а також перспективні напрямки співробітництва області з угорською стороною обговорили заступник голови ХОДА Марк Беккер і Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень.

В ході зустрічі Марк Беккер ознайомив представників іноземної делегації з соціально-економічною ситуацією в Харківській області.

«Харківська область - це східний регіон України, але хочу вас запевнити, що у нас тут мир і лад, - сказав Марк Беккер. - У вересні в Харкові відбувся міжнародний економічний форум, участь в якому взяли делегації 30 країн світу. Також, підкреслю, що між нашим регіоном та вашою країною вже є активна співпраця».

У свою чергу, Ерно Кешкень зазначив, що вперше знаходиться в Харкові, і головна мета його візиту - підготовка до четвертого за рахунком українсько-угорського економічного форуму. Він зазначив, що в ході цієї події представники бізнесу двох країн зможуть налагодити тіснішу співпрацю.

«Зараз нам важливо визначити, в яких сферах ми зможемо проводити активну співпрацю з Харківщиною, - сказав посол. - Також хотів би запропонувати обговорити можливість відкриття Почесного консульства Угорщини в Харкові».

Говорячи про ті напрямки співробітництва між Угорщиною та Україною, які вже активно реалізуються, пан посол відзначив, що протягом останніх двох років на території Угорщини відпочили 700 дітей із зони АТО. Також в 2015 році 20 важкопоранених учасників АТО пройшли в Угорщині реабілітацію і лікування.

Також в ході зустрічі Ерно Кешкень запросив представника ХОДА (директора Департаменту екології та природних ресурсів Андрія Тимчука) взяти участь в екологічному форумі, який проходитиме в Угорщині з 7 по 11 листопада 2016 року.