Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент відкрив пам’ятну дошку бійцям спецпідрозділу «Ягуар», які звільнили будівлю ХОДА в 2014 році

Президент відкрив пам’ятну дошку бійцям спецпідрозділу «Ягуар», які звільнили будівлю ХОДА в 2014 році

Під час урочистого заходу, що відбувся 15 жовтня, учасники АТО вручили Петру Порошенку прапор, який врятували з будівлі облдержадміністрації під час її захоплення.

Пам’ятну дошку бійцям спеціального підрозділу Національної гвардії України «Ягуар», які 8 квітня 2014 року звільнили будівлю ХОДА від сепаратистських загарбників, 15 жовтня відкрили в холі на першому поверсі облдержадміністрації.

«У квітні 2014 року було захоплено три адміністративні будівлі – в Луганській, Донецькій та Харківській області, - нагадала голова ХОДА Юлія Світлична. - Але завдяки злагодженій роботі підрозділу «Ягуар». ця будівля, яка палала у вогні, була визволена. Тому для всіх харків’ян це буде велика честь, що сьогодні, в ці свята, Президент України відкриє пам’ятну дошку бійцям спецпідрозділу «Ягуар».

До участі в церемонії відкриття Президент України Петро Порошенко запросив міністра оборони Степана Полторака, який у квітні 2014 року командував Національною гвардією України.

«Для мене особливо приємно, що операцію зі звільнення Харківської обладміністрації проводив наш, вінницький, «Ягуар». До 200 бійців були перекинуті до Харкова, й уся операція зайняла 19 хвилин та пройшла без жодного пострілу. 67 злочинців були затримані, і на цьому створення сепаратиської Харківської народної республіки було зупинене», - відзначив Глава держави.

Під час церемонії до Президента звернувся заступник голови Харківської обласної організації «Спілка ветеранів АТО» Юрій Корсунов. Він передав Петру Порошенку прапор України, який було врятовано під час захоплення будівлі ХОДА.

«Цей прапор має легендарну історію: його врятували під час захоплення цієї будівлі в 2014 році. Коли загарбники намагалися його спалити в приміщенні ХОДА, знайшовся патріот, який зміг, ризикуючи власним життям, винести цей прапор. Це Ігор Холод, який сьогодні є співробітником Національної поліції, учасник АТО, який присутній тут, - зазначив Юрій Корсунов. - Разом з Ігорем цей прапор був у зоні АТО, допомагав нашим побратимам боронити Волноваху, Гранітне, Новотроїцьке. Сьогодні ми хочемо передати цей прапор вам, пане Президенте, на знак поваги, підтримки вашого курсу та всіх ваших починань. Хотіли би ще відзначити Юлію Світличну, яка постійно опікується питаннями воїнів АТО. Прийміть цей прапор на знак вдячності за мир і порядок на Харківщині».

«Для мене є велика честь отримати цей подарунок з рук українських патріотів, - відповів Глава держави. - Я б дуже хотів, щоб цей прапор, який пройшов стільки випробувань та був збережений патріотами, був у кабінеті Президента України, але, на моє переконання, це було би дуже несправедливо по відношенню до Харкова, тому, з вашого дозволу, я хотів би передати його на зберігання голові Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличній».

Більше фото