Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер взяв участь у святкуванні 25-річчя Харківського товариства польської культури

Марк Беккер взяв участь у святкуванні 25-річчя Харківського товариства польської культури

Урочистості, присвячені ювілею товариства, відбулися 15 і 16 жовтня в Харкові.

Так, в Харківському національному театрі опери та балету ім. Лисенка відбулася фотовиставка «Харківській Полонії - 25», а також пройшов святковий концерт польських артистів Варшавської опери.

Заступник голови ХОДА Марк Беккер від імені керівника області Юлії Світличної привітав з цією подією Генерального консула Республіки Польща в Харкові Януша Яблонського і президента Харківського товариства польської культури Юзефу Чернієнко.

Марк Беккер відзначив важливу історичну роль, яку грали в історії нашого регіону такі особистості як Донець-Захаржевський, Северин Потоцький, Генріх Семирадський та багато інших.

«25 років тому Харків став свідком відродження польської духовності після довгих років переслідувань й спроб знищення польської національної ідентичності, - зазначив заступник керівника Харківської області. - Якраз тоді і було створено Харківське товариство польської культури - громадську організацію, яка об'єднала і продовжує об'єднувати поляків по всій території нашої області. Щиро бажаю, щоб кожна мить життя радувала вас своєю неповторністю, і все добре, зроблене з теплом і від душі, - примножувалось. Нехай творче натхнення і завзяття ніколи вас не залишають».